Φωτογραφίζοντας με το Nokia Lumia 1020 [Gallery]

Nokia-Lumia-1020

Η κάμερα του Nokia Lumia 1020 δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά σε αυτόν τον τομέα και πραγματικά αν βρεθείς σε ένα ωραίο τοπίο (όπως αυτό που απαθανατίσαμε παρακάτω) και αρχίσεις τις λήψεις, σε κάποια στιγμή θα νομίζεις ότι έχεις στα χέρια σου μια κανονική ψηφιακή κάμερα, παρά ένα smartphone.

Με αισθητήρα 41MP PureView, οπτικά μέρη Carl Zeiss, διάφραγμα f/2.2, Xenon flash, ISO 100-3200 για εξαιρετικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυτόματη εστίαση και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, από τεχνικής άποψης δεν έχει αντίπαλο. Παρόλα αυτά, η Nokia κατάλαβε ότι δεν αρκεί μόνο η δύναμη και έτσι έχτισε ένα σύνολο εφαρμογών που απογειώνουν τις δυνατότητες της, τόσο για τον αρχάριο χρήστη όσο και για τον πιο έμπειρο.

Κέρδισε το NOKIA LUMIA 1020, το κορυφαίο cameraphone της αγοράς!

Θέλεις απλά να βγάζεις φωτογραφίες χωρίς να έχεις το νου σου σε ρυθμίσεις και σταθερότητα; Αφήνεις το αυτόματο mode και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό στις περισσότερες των περιπτώσεων. Θέλεις να ψαχτείς περαιτέρω; Τότε έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την έκθεση (exposure), το ISO, την ταχύτητα κλείστρου και το zoom, όπως σε μια κανονική DSLR.

Φυσικά, δε λείπουν διάφορες λειτουργίες που σου λύνουν τα χέρια για να πραγματοποιήσεις πανοραμικές λήψεις (Panorama), να βάλεις κίνηση στις φωτογραφίες σου (Cinemagraph), να επιλέξεις την καλύτερη από πολλές συνεχόμενες λήψεις (Smart Camera), να βγάζεις τις καλύτερες selfies (Glam Me), ακόμη και να επεξεργάζεσαι τις λήψεις σου (Creative Studio).

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες μετά από λίγο βαριούνται να πειράζουν τις ρυθμίσεις καθώς η ποιότητα στο αυτόματο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ιδιαίτερα σε λήψεις με καλό φωτισμό, αλλά το winning point του Nokia Lumia 1020 κρύβεται στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (βλ. στην παρακάτω gallery με σχόλιο στις φωτογραφίες).

Οι πιο καταρτισμένοι μπορείτε να μάθετε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του αισθητήρα PureView απευθείας από το εγχειρίδιο της Nokia, και μη ξεχνάτε ότι έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε το Nokia Lumia 1020 στον διαγωνισμό μας!

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Mobiles, Nokia, Photography, Windows Phone and tagged . Bookmark the permalink.