Δωρεάν WiFi hotspots από τη Nokia στο Λονδίνο, με το βλέμμα στις αναπτυσσόμενες χώρες

H Nokia αποκάλυψε τα σχέδια της για την παροχή δωρεάν WiFi σε διάφορα σημεία πόλεων, σε συνεργασία με τη Spectrum Interactive, με ταχύτητα download 1Mbps και upload 500Kbps ανά χρήστη.

Nokia London Maps

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από το Λονδίνο, με στήσιμο 26 τέτοιων σημείων WiFi (τοποθετημένα κυρίως κοντά σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, πολυσύχναστους δρόμους κλπ.) και θα κρατήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η Nokia θα δίνει πρόσβαση σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο σε αυτούς που διαθέτουν κάποια δικιά της συσκευή. Εάν το αποτέλεσμα κριθεί επιτυχές, τότε θα στηθούν περισσότερα από 1000 τέτοια μέρη, με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου αναμένεται ότι θα προωθήσει σημαντικά το νεοσύστατο Windows Phone smartphone, Nokia Lumia 800.

Εξάλλου, η Nokia σκοπεύει να προσφέρει δωρεάν WiFi και σε αναπτυσσόμενες χώρες (Ινδία, Αφρικανικές χώρες κλπ.), με στόχο την προώθηση των νέων συσκευών της για το "επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών", τα Nokia Asha. Πάντως, δε θα μας χαλούσε να έστηνε και στη χώρα μας τέτοια σημεία...

[πηγή BBC]
Loading