Nothing Ear (1) Review: Εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής για τη νέα εταιρεία

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα τελευταία 2-3 χρόνια ότι η αγορά των TWS ακουστικών έχει γεμίσει με προτάσεις από όλες τις μεγάλες (και όχι μόνο) εταιρείες τεχνολογίες, οι οποίες πριν ορισμένων εξαιρέσεων προσφέρουν πάνω - κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά στον τελικό χρήστη και διαφοροποιούνται κυρίως στον τομέα της κατασκευής και της άνεσης. Οι τιμές, επίσης, έχουν σταθεροποιηθεί στην ίδια περίπου κλίμακα με αποτέλεσμα το κοινό να γνωρίζει σε γενικές γραμμές τι να περιμένει ανάλογα με τα χρήματα που σκοπεύει να επενδύσει.

Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν, υποδεχτήκαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο προϊόν της Nothing, της νέας εταιρείας που ίδρυσε ο πρώην συνιδρυτής και CEO της OnePlus, κ. Carl Pei. Η εταιρεία ιδρύθηκε πέρυσι σχεδόν αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Pei από την OnePlus λόγω των έντονων διαφωνιών του για την πορεία που (θα) ακολουθούσε το παιδί του κάτω πλέον από την ισχυρή αγκαλιά της Oppo. Έχοντας ως όπλα την τεχνογνωσία τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο marketing, ο ισχυρός άνδρας της Nothing κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρει την απαιτούμενη στήριξη για να χρηματοδοτήσει το πρώτο προϊόν της νέας εταιρείας, αλλά και να παίξει σωστά το παιχνίδι του hype προκειμένου να ακουστεί σε όλο τον κόσμο το όνομα του: Nothing Ear (1).

Nothing Ear (1) Review

Εμείς χρησιμοποιούμε τη νέα μαύρη έκδοση των ακουστικών εδώ και μια εβδομάδα, οπότε μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας με μια σχετική ασφάλεια. Καταρχάς να αναφέρουμε ότι για η τιμή τους είναι μόλις €99 και γι’ αυτό όποιος βαριέται να διαβάσει τη συνέχεια μπορούμε άμεσα να σας πούμε ότι είναι πραγματικά value-for-money για αυτό που προσφέρουν και ξεχωρίζουν ουσιαστικά από τον ανταγωνισμό σε αυτήν την κλίμακα τιμής.

Ξεκινώντας από την κατασκευή και την εμφάνιση, τα Nothing Ear (1) έρχονται σε μια τετράγωνη θήκη φόρτισης με διάφανο καπάκι, ενώ εξίσου διάφανη είναι και η κατασκευή τους για να βλέπεις κάποια κομμάτια του hardware από το εσωτερικό τους. Είναι ιδιαίτερα μικρά σε μέγεθος και ελαφριά (μόλις 4.7gr), το στέλεχος τους είναι αρκετά κοντό, αλλά έχουν χωρέσει σε αυτό την ονομασία τους και το δεξί από αριστερό ξεχωρίζει από το διαφορετικό χρώμα της βούλας (κόκκινο στο δεξί, λευκό στο αριστερό). Παρά το γεγονός ότι ανήκουν στα earbuds, η τοποθέτηση στο αυτί γίνεται πανεύκολα διότι κάθονται αμέσως σε απόλυτα σταθερή θέση χωρίς τον κίνδυνο να σου φύγουν αν π.χ. αθλείσαι (ανθεκτικά σε βροχή και ιδρώτα). Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται στυλάτο καλώδιο φόρτισης και διαφορετικού μεγέθους σιλικονούχα eartips.

Nothing Ear (1) Review

Η σύζευξη με άλλες συσκευές (π.χ. iPhone, iPad, Android, Mac, PC κλπ.) γίνεται ταχύτατα πατώντας απλά το κουμπί της θήκης φόρτισης για μερικά δευτερόλεπτα έως ότου ξεκινήσει να αναβοσβήνει το φωτάκι της. Η φόρτιση της τελευταίας γίνεται μέσω της υποδοχής USB Type-C ή ασύρματα μέσω συμβατών Qi ασύρματων φορτιστών. Μοναδικό αρνητικό που βρίσκουμε είναι στην ποιότητα κατασκευής της θήκης, καθώς το διάφανο καπάκι μπορεί να γρατζουνιστεί αρκετά εύκολα. Από κάπου, όμως, έπρεπε να γίνουν περικοπές για να δούμε αυτήν την τελική τιμή.

Στο θέμα της χρηστικότητα, τα Nothing Ear (1) προσφέρουν τους κλασικούς τρόπους διαχείρισης και δυστυχώς στερούνται της δυνατότητας ταυτόχρονης σύνδεσης σε δύο διαφορετικές συσκευές. Με ένα απλό άγγιγμα (tap) αλλάζεις τραγούδι, με double tap σταματά ή ξεκινά η αναπαραγωγή, ενώ με παρατεταμένο κράτημα γίνεται η μετάβαση από το Transparency mode (για να ακούς τις συμβαίνει γύρω σου) στο ANC και το αντίστροφο. Η αυξομείωση της έντασης γίνεται με σύρσιμο του δακτύλου επάνω στο στέλεχος. Τέλος, υποστηρίζουν το In-Ear Detection Mode έτσι ώστε να σταματά η αναπαραγωγή μουσικής αυτόματα μόλις βγάζεις τα ακουστικά ή να ξεκινά μόλις τα ξαναφορέσεις. Κρατήστε, επίσης, ότι λειτουργούν κανονικά αν φοράς μόνο το ένα από τα δύο ακουστικά.

Nothing Ear (1) Review

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα, τα Nothing Ear (1) σε εκπλήσσουν ευχάριστα με την απομόνωση που προσφέρουν μόλις τα φορέσεις, και μάλλον σε ξαφνιάζουν ακόμη πιο πολύ χάριν στην πολύ υψηλή ένταση, τα τίμια μπάσα και την καθαρότητα του ήχου που φέρνουν στα αυτιά σου. Επειδή ο ήχος είναι κάτι πολύ υποκειμενικό, εμείς θα τονίσουμε ότι καλό θα είναι να μην ανεβάζετε την ένταση στο τέρμα διότι πραγματικά δεν αντέχεται, ενώ για τη λειτουργία του ANC είμαστε ευχαριστημένοι ακριβώς για το γεγονός ότι δεν νιώθεις πως βρίσκεσαι σε…υποβρύχιο. Πολλά ANC ακουστικά σου δίνουν μεν καλύτερη απομόνωση από το περιβάλλον, αλλά μετά από λίγη ώρα αισθάνεσαι πως φοράς σκάφανδρο και η όλη εμπειρία γίνεται πιο πολύ κουραστική παρά απολαυστική. Δοκιμασμένα με μια ευρεία γκάμα μουσικής, όπως και για τηλεφωνικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις, τα Nothing Ear (1) είναι εξαιρετικά για τα χρήματα που ζητά η εταιρεία.

Τέλος, η αυτονομία τους αγγίζει τις 4 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής με μόνιμα ενεργοποιημένο το ANC ή τις 6 ώρες με απενεργοποιημένο το ANC, ενώ η θήκη φόρτισης προσφέρει επιπλέον 6 πλήρεις φορτίσεις των ακουστικών. 

Nothing Ear (1) Review

 

Πρώτο δείγμα θετικό, λοιπόν, για τη Nothing που κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει με έναν “γεμάτο” συνδυασμό design - επιδόσεων - τιμής. Τα Nothing Ear (1) αξίζουν σίγουρα μια ευκαιρία και περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις επόμενες δημιουργίες της εταιρείας. Κάτι μας λέει ότι θα κινηθεί σε πιο υψηλή τιμή, αλλά με πολύ πιο ενισχυμένες τεχνικές προδιαγραφές…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading