Αναφορά: Η Nvidia συζητά για να εξαγοράσει την ARM!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται στη δημοσιότητα από το δίκτυο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δικές του πηγές σχετικά με τις προσπάθειες που επιχειρεί η Nvidia για να εξαγοράσει την ARM από τη SoftBank. Σε περίπτωση που βγει αληθινή, τότε θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της στον χώρο των επεξεργαστών και ενδεχομένως θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στο hardware.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nvidia έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη SoftBank έτσι ώστε να πάρει στα χέρια της την ARM, την εταιρεία που έχει αναπτύξει την ομώνυμη βασική αρχιτεκτονική πυρήνων για mobile επεξεργαστές και επεξεργαστές γραφικών που χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία των smartphones. Ακόμη, η ARM είναι η κινητήρια δύναμη του ισχυρότερου υπερϋπολογιστή στον κόσμο (Fugaku) και θα βρίσκεται στο επίκεντρο και των επερχόμενων επεξεργαστών της Apple για τα νέα Mac. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια πιθανή εξαγορά από την Nvidia θα ισχυροποιήσει τρομερά την τελευταία και θα της δώσει πρακτικά τον σχεδόν απόλυτο έλεγχο στις κατηγορίες των smartphones, tablets και computers.

Από τη στιγμή που οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία για λογαριασμό της Nvidia. Η SoftBank είχε δαπανήσει £24.3 δισ. για την εξαγορά της ARM το 2016, αλλά φαίνεται διατεθειμένη να την πουλήσει διότι πραγματοποιεί αναδιάρθρωση λόγω της πανδημίας COVID-19. Ακόμη και αν έρθουν, πάντως, σε συμφωνία οι δύο πλευρές, η εξαγορά θα πρέπει να εγκριθεί από τις επιτροπές ανταγωνισμού.

[via]

Loading