Nvidia GeForce Now: Λειτουργία Game Sync για αυτόματη σύνδεση με τα παιχνίδια του Steam

Η Nvidia αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τους πρώτους μήνες λειτουργίας της συνδρομητικής υπηρεσίας game streaming GeForce Now, όχι τόσο σε θέμα λειτουργικότητας και απόδοσης, όσο στις συνεργασίες που έχει με τους δημιουργούς των video games. Παρόλα αυτά, η εταιρεία βελτιώνει διαρκώς την πλατφόρμα της και πλέον διευκολύνει τους gamers αρκετά με τη νέα λειτουργία Game Sync.

Τι είναι το Nvidia GeForce Now

Αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα για να παίζεις παιχνίδια που έχεις ήδη αγορασμένα από τα Steam, Play, Epic Games Store, battle.net κλπ. σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, μιας και η επεξεργασία τους γίνεται στους servers της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας δεν υποστηρίζονται όλοι οι τίτλοι, η προσφερόμενη ανάλυση φτάνει έως 1080p@60fps, στη δωρεάν χρήση μπορείς να παίζεις για μία ώρα σε κάθε session με αναμονή, ενώ στη συνδρομή των €5.49/μήνα σου δίνεται περιθώριο 6 ωρών για κάθε session και θεωρητικά μικρότερη αναμονή.

Με το Game Sync, οι χρήστες της πλατφόρμας δεν χρειάζεται πλέον να γράφουν στη μπάρα αναζήτησης τους τίτλους που έχουν στην κατοχή τους για να δουν αν υποστηρίζονται από την υπηρεσία. Πλέον, γίνεται άμεσα συγχρονισμός με τη βιβλιοθήκη τους στην πλατφόρμα Steam και τους εμφανίζονται αμέσως οι συμβατοί τίτλοι στο GeForce Now. Για την ώρα υποστηρίζεται μόνο η άμεση σύνδεση με το Steam.

Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπηρεσία διότι ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση με τις άλλες game streaming πλατφόρμες (π.χ. Stadia, Project xCloud). Αν καταφέρουν να λύσουν και τα θέματα με τις μεγάλες εταιρείες gaming (π.χ. 2K Games, Blizzard, Bethesda, Warner Bros., Xbox Games Studios κλπ.), τότε το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό.

[via]

Loading