Ο installer του Fortnite για συσκευές Android μετονομάστηκε σε Epic Games

Η Epic Games ήταν από τις πρώτες εταιρείες που αποφάσισε να λανσάρει εφαρμογή αποκλειστικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της και όχι από το κατάστημα Google Play, με σκοπό φυσικά να αποφύγει το μερίδιο που κρατά η Google από το τζίρο. Η εφαρμογή με την οποία έκανε την αρχή δεν είναι μια οποιαδήποτε, αλλά το δημοφιλέστερο, ίσως, παιχνίδι των τελευταίων ετών, το Fortnite.

Η εταιρεία προχώρησε, τώρα, σε μια μικρή αλλαγή, καθώς μετονόμασε το αρχείο installer που κατεβάζεις από την ιστοσελίδα της σε Epic Games, χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη λειτουργία του. Ανοίγοντας την εφαρμογή βλέπεις το logo της εταιρείας και ένα banner για το Fortnite: Chapter 2 με ένα κουμπί που το πατάς για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του παιχνιδιού στην Android συσκευή σου.

Επομένως, στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάποια πραγματική αλλαγή στη διαδικασία εγκατάστασης του Fortnite, αλλά η μετονομασία ίσως αποτελεί ένδειξη πως η Epic Games ετοιμάζει νέα παιχνίδια, τα οποία θα μπορείς να τα εγκαταστήσεις μέσα από αυτήν την εφαρμογή, αποφεύγοντας οριστικά τις ταρίφες του Google Play.

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά μεγάλο το ρίσκο να αποφύγεις το κατάστημα Google Play, μιας και η Google παρέχει σχεδόν απόλυτη ασφάλεια και διαρκή έλεγχο για τις νέες απειλές που προκύπτουν. Μη ξεχνάτε ότι τις πρώτες εβδομάδες λανσαρίσματος του Fortnite εντοπίστηκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που επέτρεπε στους hackers να εγκαταστήσουν οτιδήποτε ήθελαν χρησιμοποιώντας ως όχημα το installer app. Αν, όμως, καταφέρει να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια και κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο και άλλοι δημιουργοί εφαρμογών, ειδικά οι μεγάλες εταιρείες.

Loading