Οφθαλμολογική εξέταση με τον macro φακό του iPhone 13 Pro Max

Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max είναι τα πρώτα κινητά της Apple που διαθέτουν τη δυνατότητα λήψης Macro φωτογραφιών. Πρόκειται για φωτογραφίες που έχουν απαθανατιστεί μόλις 2 εκατοστά από το πρόσωπο ή θέμα.

Σύμφωνα με την Apple, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν ευκρινείς και εκπληκτικές εικόνες με τα αντικείμενα να φαίνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα με την απόσταση εστίασης να είναι 2 εκατοστά. Η συγκεκριμένη λειτουργία μάλιστα διατίθεται και στη μορφή των βίντεο, αλλά και στους τύπους Slo-mo και Time-lapse.

Ένας γιατρός βρέθηκε να χρησιμοποιεί τη λειτουργία Macro της σειράς iPhone 13 Pro για να εξετάσει τα μάτια των ασθενών του. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο οφθαλμίατρος Tommy Korn ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε το iPhone 13 Pro Max για να τραβήξει φωτογραφίες των ματιών των ασθενών του, οι οποίες του επιτρέπουν να διακρίνει χρήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία τους.

Ο Korn τόνισε ότι:

Χρησιμοποιούσα το iPhone 13 Pro Max για MACRO φωτογραφίες ματιών αυτήν την εβδομάδα. Εντυπωσιάστηκα. Θα καινοτομήσει τη φροντίδα των ματιών και την τηλεϊατρική για τους ασθενείς. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προέρχονται από τη θεραπεία μιας μεταμόσχευσης κερατοειδούς και αποκτήθηκε άδεια για τη χρήση τους.

Επιπλέον, ο γιατρός Korn χρησιμοποίησε την υπηρεσία CareKit για να δημιουργήσει μια εφαρμογή, επονομαζόμενη Sharp Health Companion που στέλνει υπενθυμίσεις στους ασθενείς μέσω του Apple Watch. Επί της ουσίας, έστελνε υπενθυμίσεις μέσω του Apple Watch στους ασθενείς του σχετικά με φάρμακα και θεραπείες που θα έπρεπε να ακολουθήσουν πριν ή μετά τη διαδικασία μιας χειρουργικής επέμβασης.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές ειδικά στον πολυάσχολο και χαοτικό κόσμο μας - ωστόσο, όταν ο καρπός σας σας ειδοποιεί για την υγεία και την ιατρική σας ευημερία, αυτές οι ειδοποιήσεις δεν είναι πλέον ενοχλητικές. Είναι η ζωή σας σε κίνδυνο και όλοι πρέπει να προσέχουν.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μία ασθενής του γιατρού Korn τον ενημέρωσε ότι προέβη στην αγορά ενός Apple Watch και όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του μπάνιου της, έλεγξε το νέο ρολόι της, έκανε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα και ανακάλυψε κολπική μαρμαρυγή - που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή ανεπάρκεια. Η ασθενής προέβη σε εξετάσεις εν συνεχεία και υποβλήθηκε σε φαρμακευτική θεραπεία. Στο τέλος, ευχαρίστησε τον γιατρό γιατί η εφαρμογή του ήταν ο λόγος που αγόρασε το smartwatch, το οποίο πιθανότατα της έχει σώσει τη ζωή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading