Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νομοσχέδιο κατά των scalpers με αφορμή τα PS5 και Xbox Series X

Σύμφωνα με το Video Games Chronicle, εισάγεται ένας νέος νόμος που ονομάζεται Stopping Grinch Bots Act στο Κογκρέσο από τους γερουσιαστές Paul Tonko, Richard Blumenthal και Ben Ray Luján και αφορά στην απαγόρευση των bots που χρησιμοποιούνται από μεταπωλητές να αγοράζουν όλο το απόθεμα των κονσολών, όπως είναι το PlayStation 5 ή το Xbox Series X.

O Tonko σε επίσημη δήλωση του σχετικά με το νομοσχέδιο ανέφερε ότι τα Grinch bots αναγκάζουν τους Αμερικανούς καταναλωτές να πληρώνουν εξωφρενικά χρηματικά ποσά για δώρα αυτήν την εορταστική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Tonko είπε:

Σε μια εποχή που οι οικογένειες θα μπορούσαν να περνούν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα ψηφιακά Grinch bots αναγκάζουν τους Αμερικανούς να ψάχνουν διαδικτυακούς ιστότοπους με την ελπίδα να βρουν ένα δώρο σε προσιτή τιμή ή να πληρώσουν υπερβολικές τιμές για ένα μόνο παιχνίδι.
Αυτά τα bots δεν πιέζουν απλώς τους καταναλωτές, αλλά δημιουργούν προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις, στους τοπικούς εμπόρους λιανικής και σε άλλους επιχειρηματίες που προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι έχουν τα καλύτερα είδη σε απόθεμα.
Ο νόμος μας για τα Grinch Bots θα λειτουργεί για να ισοπεδώσει τους όρους ανταγωνισμού και να αποτρέψει τους scalpers να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους γονείς αυτή την περίοδο των γιορτών. Προτρέπω τους συναδέλφους μου να συμμετάσχουν μαζί μου στην ψήφιση αυτής της νομοθεσίας αμέσως για να σταματήσουν αυτά τα Grinch bots από το να «κλέβουν».

Επιπλέον, ο γερουσιαστής Schumer είπε ότι ο μέσος αγοραστής δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ταχύτητα των bots, κάτι που πιθανότατα γνωρίζει όποιος έχει προσπαθήσει να αγοράσει μια κονσόλα νέας γενιάς.

Δυστυχώς, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται μερικές φορές για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί πριν τελειώσει η εορταστική περίοδος αγορών.

Ωστόσο, εξακολουθεί να δημιουργεί ελπίδες για την απόκτηση μιας κονσόλας νέας γενιάς σε προσιτή τιμή, ακόμη και από τη νέα χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το απόθεμα των εν λόγω κονσολών είναι αρκετά χαμηλό λόγω της έλλειψης chip, η οποία έχει εκτιμηθεί ότι θα συνεχιστεί και το 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading