Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν τη συνεργασία Αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei για το 5G!

Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους λέει το γνωμικό. Η υπεροχή της Huawei στις τεχνολογίες 5G αποδεικνύεται αρκετά σημαντικός παράγοντας έτσι ώστε οι ΗΠΑ να επιτρέψουν σε ορισμένες Αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί της.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ετοιμάζει έναν νέο κανονισμό που θα δίνει κατ’ εξαίρεσιν άδεια σε κάποιες εταιρείες να μιλήσουν ελεύθερα με τη Huawei σε συναντήσεις που αφορούν τα πρότυπα για τα δίκτυα 5G. Προσέξτε, δεν υπάρχει άρση του εμπάργκο ούτε κάποια ελάφρυνση υπέρ της Huawei, απλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη εισήγηση άλλων υπηρεσιών των ΗΠΑ, θα επιτρέπεται η συζήτηση για το 5G και ουσιαστικά η κινέζικη εταιρεία αποκτά σοβαρό λόγο στην οριστικοποίηση των παγκόσμιων προτύπων.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψει η κυβέρνηση των ΗΠΑ την ήττα της στον τομέα των δικτύων 5G, διατηρώντας παράλληλα μπλοκαρισμένη τη Huawei. Θα ήταν τρομερό επικοινωνιακό πλήγμα να βγει επίσημα και να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να φτάσει άμεσα στο επίπεδο των Κινέζων, διαφορετικά δεν θα είχε κανέναν λόγο να της επιτρέψει τη συμμετοχή στη θέσπιση προτύπων και μάλιστα από θέση ισχύος.

[via]

Loading