Οι ΗΠΑ ξεριζώνουν τις Huawei και ZTE από τα δίκτυα τους με πρόγραμμα $1 δισ.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μπλοκάρουν και να ξεριζώσουν εντελώς τη Huawei, τη ZTE και τις θυγατρικές τους, συνεχίζεται με μια νέα ομόφωνη απόφαση από τη Γερουσία. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε νομοσχέδιο που αφορά τη χρηματοδότηση ύψους $1 δισ. για να βοηθήσουν τους παρόχους τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές των ΗΠΑ, έτσ ώστε να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό που προέρχεται από τις κινεζικές εταιρείες.

Σύμφωνα με αναφορές των Wall Street Journal και TechCrunch, η Γερουσία έχει εγκρίνει ομόφωνα το νομοσχέδιο και περιμένει πλέον την οριστική επικύρωση του από τον Πρόεδρο Donald Trump. Μόλις συμβεί αυτό, οι περίπου 40 πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα χρήματα για να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση.

Όπως αναφέρει ο γερουσιαστής Roger Wicker του Mississippi σε ανακοίνωση του

Ο εξοπλισμός για δίκτυα τηλεπικοινωνιών που προέρχεται από συγκεκριμένες εταιρείες ξένων συμφερόντων, αποτελεί μια πολύ σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την οικονομική ευημερία και το μέλλον των ΗΠΑ στον ρόλο του ηγέτη στις προηγμένες τεχνολογίες. Με την καθιέρωση ενός προγράμματος “ξεριζώματος και αντικατάστασης”, η νομοθεσία θα παρέχει σημαντική βοήθεια για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και πιο ασφαλείς συνδέσεις για τους Αμερικανούς πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου και από τα δύο μεγάλα κόμματα για την απόφαση τους να στηρίξουν το νομοσχέδιο και να το φέρουν στο γραφείο του Προέδρου.

Η αντίδραση της Huawei στο νέο νομοσχέδιο ήρθε με δήλωση στη Wall Street Journal, όπου θεωρεί πως “τα χρήματα είναι πολύ λίγα και απλά με αυτήν την κίνηση θα μειωθεί η δυνατότητα των παρόχων τηλεπικοινωνιών να παρέχουν ασφαλή εξοπλισμό δικτύου, με αποτέλεσμα να πληγούν οι πελάτες και οι επιχειρήσεις”.

[via]

Loading