Νέα τεχνολογία για τις πιστωτικές κάρτες προστατεύει από “ασύρματους” κλέφτες

Credit Cards

Η εξέλιξη των πιστωτικών καρτών δε θα μπορούσε να μην επηρρεαστεί από τις νέες τεχνολογίες, και συγκεκριμένα τα NFC chips και τα RFID tags, για ασύρματες συναλλαγές με πέρασμα της κάρτας από τα αντίστοιχα μηχανάκια.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να γεννήσει ένα νέο είδος εγκληματικών ενεργειών, αφού θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να έχει στα χέρια του κάποια συσκευή υποκλοπής των πληροφοριών της κάρτας παιρνόντας απλά δίπλα από τον ανυποψίαστο κάτοχο.

Γι’ αυτό το λόγο, ερευνητές του Pittsburgh Swanson School of Engineering ετοιμάζουν μια νέα τεχνολογία η οποία θα “ανοιγοκλείνει” την πιστωτική κάρτα για την πραγματοποίηση ασύρματων συναλλαγών. Η ιδέα είναι εξαιρετικά απλή, καθώς θα απαιτείται το άγγιγμα της κάρτας σε ένα συγκεκριμένο σημείο από τον χρήστη, έτσι ώστε να κλείνει το κύκλωμα και να ενεργοποιείται το NFC ή RFID chip.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Marlin Mickle,

“Ο νέος σχεδιασμός ενσωματώνει μια κεραία και κάποιο άλλο ηλεκτρικό κύκλωμα, που ελέγχεται από έναν απλό διακόπτη, όπως τα φώτα σε ένα σπίτι. Οι πιστωτικές κάρτες με NFC chip ή RFID απενεργοποιούνται όταν βρίσκονται στην τσέπη ή σε ένα τραπέζι με αποτέλεσμα να μην είναι αναγνώσιμες από φορητά scanners που χρησιμοπούν οι κλέφτες”

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καταθέσει αίτηση για την πατέντα on/off.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Technology and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Νέα τεχνολογία για τις πιστωτικές κάρτες προστατεύει από “ασύρματους” κλέφτες

  1. Pingback: Νέα τεχνολογία για τις πιστωτικές κάρτες προστατεύει από “ασύρματους” κλέφτες