One UI 2.0: Η νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης της Samsung για smartphones, tablets, watches και foldables

Όπως το περιμέναμε, η Samsung παρουσίασε στο συνέδριο SDC 2019 (Samsung Developers Conference) το One UI 2.0, δηλαδή τη νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης που βρίσκουμε στα smartphones της, η οποία έρχεται με ορισμένες αλλαγές για ακόμη πιο εύκολη χρήση και κατανόηση.

Η εταιρεία ανέφερε πως το One UI 2.0 αναπτύχθηκε με γνώμονα σε τρεις αρχές: Απλότητα, Φυσικότητα, Άνεση. Η μεγαλύτερη, προφανώς, αλλαγή βρίσκεται στον πυρήνα του περιβάλλοντος χρήσης, καθώς βασίζεται στην έκδοση Android 10 και γι’ αυτό έχουν ενσωματωθεί πολλές από τις λειτουργίες που προσφέρει ούτως ή άλλως η Google.

Οι υπόλοιπες αλλαγές έχουν να κάνουν με την προσπάθεια της Samsung να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα με ένα χέρι, παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης. Στο επάνω 1/3 της οθόνης εμφανίζονται οι σημαντικότερες πληροφορίες, ενώ στα υπόλοιπα 2/3 βρίσκονται οι λειτουργίες που μπορείς να εκτελέσεις. Για παράδειγμα, όταν ανοίγεις την εφαρμογή Messages σου εμφανίζεται πλέον στο επάνω μέρος ο αριθμός των μη-αναγνωσμένων μηνυμάτων.

Ακόμη, οι καρτέλες των ειδοποιήσεων έχουν επανασχεδιαστεί για να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο όταν παρακολουθείς video ή παίζεις κάποιο παιχνίδι, έτσι ώστε ο χρήστης να μην αντιλαμβάνεται τον ερχομό της ειδοποίησης ως κάτι το ενοχλητικό. Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν πιο έντονα χρώματα και γενικότερα το One UI 2.0 έχει βελτιστοποιηθεί για να λειτουργεί ιδανικά ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης.

Σημειώστε, επίσης, ότι το One UI 2.0 θα χρησιμοποιηθεί σε smartphones, watches, tablets και foldables. Μικρές οι αλλαγές, ωστόσο, έρχονται ως η λογική εξέλιξη του περιβάλλοντος χρήσης.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από τους XDA Developers.

Loading