One UI 6: Το Android 14 έφτασε στα smartphones της σειράς Samsung Galaxy S23

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη εκκίνηση της διανομής του Android 14 για τις συσκευές Pixel, η Samsung παίρνει τη σκυτάλη από τη Google και προχωρά στο λανσάρισμα του One UI 6 που βασίζεται στην τελευταία έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος.

Η αρχή γίνεται με τα Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 και Galaxy S23+, σε ένα update με μέγεθος 3GB που περιλαμβάνει πληθώρα βελτιστοποιήσεων και νέων χαρακτηριστικών, όπως νέο σχεδιασμό, νέα εικονίδια, νέα γραμματοσειρά κλπ. Το μενού των γρήγορων ρυθμίσεων (Quick Settings) φέρνει μια νέα διάταξη των εικονιδιών - συντομεύσεων με τα WiFi και Bluetooth στο επάνω μέρος.

Επιπλέον, το One UI 6 περιλαμβάνει το νέο Studio Video Player που θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσεις την πρώτη φορά μέσα από την εφαρμογή της Gallery για να έχεις πρόσβαση σε πολύ πιο προηγμένες επιλογές επεξεργασίας και αναπαραγωγής των videos, αν και σε πρώτη φάση έχει τεθεί όριο ανάλυσης σε FHD.

Σε άλλα ενδιαφέροντα αξίζει να αναφέρουμε το νέο widget για τον καιρό, τη νέα εμφάνιση της εφαρμογής Samsung Health, το πιο λειτουργικό Airplane mode που διατηρεί ενεργοποιημένα τα WiFi και Bluetooth, και την μεταφορά των ρυθμίσεων για την μπαταρία δίπλα σε αυτές της οθόνηες.

Η εταιρεία δεν αναφέρει πότε θα γίνει το λανσάρισμα για άλλα μοντέλα της, αλλά από τη στιγμή που έγινε η αρχή, υποθέτουμε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Loading