OnePlus 8 Pro: Συγκριτικό video μας δείχνει την ποιότητα της οθόνης 120Hz

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η OnePlus ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του νέου QHD+ OLED panel με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και τεχνολογία MEMC (Motion Estimation Motion Compensation - συνήθως τη συναντάμε στις τηλεοράσεις), το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε στο OnePlus 8 Pro που θα παρουσιαστεί κατά το Μάιο.

Όπως το συνηθίζει, ο CEO της εταιρείας, κ. Pete Lau, κατέφυγε σχεδόν άμεσα στο Twitter για να δείξει στο κοινό μέσα από videos τη βελτίωση που θα δούμε με το νέο επίτευγμα της OnePlus. Στο πρώτο συγκριτικό video βάζει δίπλα δίπλα ένα smartphone με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz δίπλα σε ένα άλλο με ρυθμό 120Hz και είναι αλήθεια ότι σε πραγματική ταχύτητα, δύσκολα αντιλαμβάνεται τη διαφορά το μάτι. Γι’ αυτό μείωσαν την ταχύτητα του video κατά 25% και εκεί γίνεται εμφανές πως η οθόνη 120Hz ανανεώνεται πιο γρήγορα.

Στο δεύτερο video, ο κ. Lau ασχολείται με την τεχνολογία MEMC που έχει αναπτύξει η εταιρεία του. Σε γενικές γραμμές, το MEMC προσθέτει τεχνητά καρέ μέσα στο video έτσι ώστε να γίνεται η αναπαραγωγή του με μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης και ο χρήστης να βλέπει μια ομαλότερη εικόνα. Η έκδοση της OnePlus είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για αναπαραγωγή video στα 120fps (frames-per-second). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα βλέπουμε ένα τρικ με skateboard σε αργή κίνηση και είναι σαφής η βελτίωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε ολοκληρωμένα για το OnePlus 8 Pro, αλλά φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά η οθόνη θα συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες (αν όχι τη σημαντικότερη) καινοτομίές του.

Loading