OnePlus 8 Pro: Θα διαθέτει πιθανότατα οθόνη QHD+ OLED 120Hz

Κάτι παραπάνω από σίγουρη θεωρείται πλέον η τοποθέτηση panel με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz στο OnePlus 8 Pro που θα αποκαλυφθεί πιθανότατα κατά το Μάιο. Ο CEO της OnePlus, κ. Pete Lau, δημοσίευσε στο κινέζικο δίκτυο Weibo μια εικόνα από την παρουσίαση της εταιρείας στην εκδήλωση 2020 Screen Technology που πραγματοποιήθηκε στη Shenzhen, και ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και η ανάπτυξη του QHD+ OLED 120Hz panel για την επόμενη ναυαρχίδα της.

oneplus-8-pro-panel-120hz.jpg

Εκτός από το ρυθμό ανανέωσης εικόνας του panel, η OnePlus ανέλυσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ποιότητα που θα δούμε στην οθόνη του OnePlus 8 Pro. Για παράδειγμα, ο δείκτης JNCD (Just Noticeable Color Difference - υποδηλώνει τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού χρώματος σε σύγκριση με αυτό που βλέπει τελικά ο χρήστης στην οθόνη) είναι μικρότερος από 0.8. Κάθε νούμερο μικρότερο από το 1 μεταφράζεται σε μη-παρατηρήσιμη διαφορά από το ανθρώπινο μάτι (π.χ. το iPhone 11 Pro Max έχει δείκτη <0.9). Ακόμη, η εταιρεία κάνει λόγο για υποστήριξη 10-bit HDR και την υψηλότερη φωτεινότητα που έχουμε δει ποτέ σε Android smartphone (4096-levels).

Τέλος, η OnePlus ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει panel αφής με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 240Hz, ταχύτητα με την οποία η οθόνη ακολουθεί τις κινήσεις του δακτύλου, αλλά αυτό μάλλον θα περιμένει το OnePlus 9 Pro του 2021.

[via]

Loading