OnePlus Optimized Charging: Αργή φόρτιση μετά το 80% για προστασία της μπαταρίας [CES 2020]

Σε μια εποχή όπου όλες οι εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν στους πελάτες τους την ταχύτερη δυνατή φόρτιση για τις μπαταρίες των smartphones τους, η OnePlus αποφασίζει να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο με σκοπό να προστατεύσει τις ίδιες τις μπαταρίες από την τεχνολογία.

Η εταιρεία αποκάλυψε στο CES 2020 τη λειτουργία OnePlus Optimized Charging, η οποία ενεργοποιείται όταν η φόρτιση της μπαταρίας έχει φτάσει στο 80% και από εκεί και πέρα, επιβραδύνεται ο ρυθμός φόρτισης μέχρι να φτάσει στο 100%. Αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των χρηστών αφήνει το smartphone του να φορτίζει όλο το βράδυ μέχρι να ξυπνήσει το πρωί, η OnePlus πιστεύει ότι με τη λειτουργία αυτή θα καθυστερεί την πλήρη φόρτιση για να μη μένει το smartphone στην πρίζα για πολύ ώρα αφότου έχει φτάσει στο 100%, γεγονός που με το χρόνο υποβαθμίζει την ποιότητα της μπαταρίας.

Το OnePlus Optimized Charging θα λαμβάνει υπόψιν τρεις παράγοντες που σε γενικές γραμμές θα καθορίζουν τον ρυθμό φόρτισης μετά το 80%. Ένας από αυτούς είναι η ώρα που έχεις δηλώσει στο ξυπνητήρι ή το πρώτο ραντεβού που υπάρχει καταχωρημένο στο ημερολόγιο σου ή, αν δεν έχεις κάτι από τα προηγούμενα δύο, τη συνηθισμένη ώρα που ανοίγεις για πρώτη φορά το smartphone σου το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι με τον καιρό η λειτουργία μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη. Φυσικά, εάν επιθυμείς το smartphone να γεμίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο 100%, τότε θα μπορείς να απενεργοποιήσεις την αργή φόρτιση από τις ρυθμίσεις.

Η ενσωμάτωση της λειτουργίας OnePlus Optimized Charging έχει γίνει ήδη στη beta έκδοση του OxygenOS για το OnePlus 7 και λογικά θα προστεθούν περισσότερες συσκευές της εταιρείας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[OnePlus]

Loading