Opera: Νέο power-saving mode στον web browser επεκτείνει τη μπαταρία του laptop κατά 50%

opera-powersaver-baner1

Η Opera δείχνει αποφασισμένη να "μπει στο μάτι" των δημοφιλέστερων web browsers, καθώς μετά την ενσωμάτωση δωρεάν υπηρεσίας VPN και λειτουργίας ad-blocking στον ομώνυμο browser, τώρα ετοιμάζεται για το λανσάρισμα ενός power-saving mode που θα επεκτείνει την αυτονομία του laptop κατά 50%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατάφεραν να δημιουργήσουν το νέο power-saving mode μελετώντας στενά την πραγματική χρήση ενός browser από τους χρήστες.

"Ξεκινήσαμε να παρατηρούμε πως αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τον web browser και από εκεί δημιουργήσαμε νέα benchmarks που βασίζονται στην πραγματική χρήση. Σε αντίθεση με τα benchmark tests που αφορούν την ταχύτητα, στην πραγματικότητα υπάρχει πολύς νεκρός χρόνος και δραστηριότητα στο background. Είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστείτε πόση ενέργεια μπορεί να κερδίσει κανείς βελτιστοποιώντας αυτές τις καταστάσεις"

 

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία power-saving είναι διαθέσιμη στην developer έκδοση του Opera browser, αλλά είναι θέμα χρόνου να τη δούμε στην κανονική έκδοση.

[Opera]

Loading