Opera Touch: Νέος mobile web browser με έμφαση στη χρήση με ένα χέρι και άμεση επικοινωνία με την desktop έκδοση [Videos]

Η Opera έχει πάψει να θεωρείται φτωχός συγγενής ανάμεσα στους web browsers με τον εξαιρετικά σταθερό και γρήγορο ομώνυμο browser για desktops, κερδίζοντας αργά και σταθερά την εμπιστοσύνη περισσότερων χρηστών. Τώρα, η εταιρεία επιχειρεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στις φορητές συσκευές με τον νέο mobile web browser που ονομάζεται Opera Touch.

Όπως αναφέρει στο επίσημο blog της, ο Opera Touch έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολος στη χρήση με ένα χέρι. Γι΄αυτό έχει προσθέσει το κουμπί Fast Action στο κάτω μέρος της οθόνης, απ' όπου ο χρήστης μπορεί να έχιε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες με τον αντίχειρα του.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ορισμένες μικρές, αλλά πολύ κρίσιμες κινήσεις με σκοπό να καταστήσει όσο τον δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη την χρήση του Opera Touch. Για παράδειγμα, μόλις ανοίγεις την εφαρμογή σου εμφανίζεται άμεσα η μπάρα αναζήτησης με ανοικτό το πληκτρολόγιο για να πραγματοποιήσεις αναζήτηση.

 

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα επικοινωνίας με την dekstop έκδοση του Opera browser. Η τελευταία αναβάθμιση του τελευταίου φέρνει μαζί της τη λειτουργία Opera Flow, έτσι ώστε να συνεχίζεις τη δουλειά σου από τον υπολογιστή στο smartphone χωρίς καν να χρειάζεται login. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σκανάρεις με το smartphone ένα QR code και γίνεται η σύνδεση των δύο web browsers, η οποία είναι κρυπτογραφημένη για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Opera Touch είναι διαθέσιμος στο κατάστημα Google Play για συσκευές Android και αναμένεται σύντομα η αντίστοιχη έκδοση για iOS.

Opera Touch - [Google Play Link]

[Opera]

Loading