OPPO: Ετοιμάζει και αυτή τεχνολογία φόρτισης σε ισχύ 300W

Στις αρχές του περασμένου μήνα είδαμε την επίδειξη της Redmi για τεχνολογία φόρτισης ισχύος (έως) 300W, επάνω σε μια ειδικά τροποποιημένα έκδοση του Redmi Note 12 Pro+ με μπαταρία χωρητικότητας 4100mAh που γέμισε πλήρως μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Τότε είχαμε σημειώσει ότι η διαδικασία της φόρτισης δεν έφτασε ποτέ πραγματικά σε ισχύ 300W, αλλά και πάλι είναι ένα πολύ εντυπωσιακό επίτευγμα από τους μηχανικούς της εταιρείας.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Xiaomi που πειραματίζεται με τόσο υψηλή ισχύ φόρτισης. Νέα αναφορά του γνωστού leakster DCS αποκαλύπτει ότι και η OPPO εργάζεται επάνω σε παρόμοια τεχνολογία φόρτισης ισχύος έως 300W, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μπαταρίας κυψελών 15C χωρητικότητας έως 4600mAh που θα μπορεί να αντέξει αυτήν την τόσο υψηλή ισχύ χωρίς να υποβαθμίζεται ραγδαία.

Βέβαια, δεν αρκεί μόνο μια υψηλής ποιότητας μπαταρία για να υποστηριχθεί η φόρτιση στα 300W, καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες που αφορούν την όλη διαδικασία (π.χ. φορτιστές, εξαρτήματα των smartphones, καλώδια, υποδοχές, λογισμικό και hardware ελέγχου της φόρτισης), ενώ οι κατασκευαστές θα πρέπει να θυσιάσουν τη συνολική χωρητικότητα για την ταχύτητα φόρτισης.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι εταιρείες δεν μένουν μόνο στο επίπεδο των εντυπώσεων, αλλά εργάζονται πραγματικά επάνω στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα μπορέσουν να ενσωματωθούν σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα στο κοντινό μέλλον. Πριν από έναν μήνα δεν υπήρχε κάποιο χρονοδιάγραμμα, όμως, τώρα υπάρχουν αναφορές για λανσάρισμα των 300W πριν το τέλος του 2023.

[via]

Loading