Ουκρανία: Ζητά από PlayStation και Xbox να μπλοκάρουν τους Ρώσους και Λευκορώσους gamers

Νωρίτερα σήμερα είδαμε ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και του Internet έχουν αρχίσει να παίρνουν δραστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση μέσω της απομόνωσης.

Λογικά η κυβέρνηση της Ουκρανίας νιώθει ευχαριστημένη με αυτές τις κινήσεις, αλλά παράλληλα εκφράζει ανοιχτά τη θέληση της να δει κάτι αντίστοιχο και από τις εταιρείες της βιομηχανίας του gaming. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Mykhailo Fedorov, ζήτησε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter από τα PlayStation (Sony) και Xbox (Microsoft) να μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμούς των Ρώσων και Λευκορώσων gamers, καθώς επίσης να αποκλειστούν οι ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τα πρωταθλήματα eSports και να ακυρωθούν οποιαδήποτε τουρνουά θα γινόταν σε αυτές τις χώρες.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Sony και Microsoft απέναντι σε αυτήν την έκκληση. Για την ώρα, πάντως, η κοινότητα του gaming στηρίζει έμπρακτα την Ουκρανία συγκεντρώνοντας μεγάλα ποσά υπέρ του αγώνα της.

Loading