Παιχνίδια του PS1 σε iPhone και iPad με τον Gamma emulator!

O νέος emulator Gamma για την αναπαραγωγή κλασικών παιχνιδιών PlayStation 1 σε iPhone και iPad, μόλις κυκλοφόρησε στο App Store. Το Gamma, που αναπτύχθηκε από τον Benjamin Stark, γνωστό και ως ZodTTD, διαθέτει παραμετροποιήσιμα skins χειριστηρίων στην οθόνη και περιλαμβάνει υποστήριξη για χειριστήρια Bluetooth, καθώς και ενσύρματα και μη ενσύρματα πληκτρολόγια.

Παρόμοια με τον εξαιρετικά δημοφιλή Delta emulator, η εφαρμογή Gamma χρησιμοποιεί third-party υπηρεσίες συγχρονισμού cloud για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των παιχνιδιών και των saves, και επίσης κατεβάζει τα εξώφυλλα των παιχνιδιών.

Ευτυχώς για τους φίλους του PS1, το Gamma δεν απαιτεί αρχεία BIOS για την εκτέλεση παιχνιδιών, αν και ορισμένοι χρήστες ανέφεραν μερικά προβλήματα με την ομαλή εκτέλεση ορισμένων ROM, ωστόσο σύντομα θα διορθωθούν τα σχετικά σφάλματα. Ο Stark είναι βετεράνος στον τομέα των emulators και δημιουργεί retro emulators παιχνιδιών για φορητές συσκευές εδώ και πάνω από 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η λήψη του Gamma είναι δωρεάν και δεν περιέχει iAPs (σύμφωνα με τους κανόνες της Apple για τους emulators), η σελίδα του App Store αναφέρει ότι συλλέγει αναγνωριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή σας και μπορεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας και χρήσης.

Gamma - [App Store Link]

[via]

Loading