Παράνοια: Σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. πωλήθηκε έναντι $660,000!

Η παράνοια συνεχίζεται. Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2019, όταν πωλήθηκε ένα αντίτυπο του Super Mario Bros. για το NES σε μια τιμή που ξεπέρασε για λίγο τα $100,000. Τον περασμένο Ιούλιο ξεπεράστηκε αυτή η τιμή για μερικές χιλιάδες δολάρια, διότι κάποιος έδωσε $114,000 και το Νοέμβριο καταγράφηκε μια ακόμα μεγαλύτερη τιμή από τον οίκο Heritage Auctions, αλλά για το Super Mario Bros. 3.

Η τιμή του Νοεμβρίου ήταν $156,000 και τότε θεωρήσαμε ότι κάπου εδώ θα είναι το ταβάνι ή τουλάχιστον οι επόμενες δημοπρασίες θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα με πολύ μικρές αυξήσεις. Γράψτε λάθος. Βασικά, τι λάθος, εδώ μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Μόλις 4 μήνες πέρασαν και το σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. πωλήθηκε σε τετραπλάσια τιμή, αφού έφτασε τα $660,000!

super-mario-bros-record-1.jpg

Η Heritage Auctions προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το αντίτυπο είναι ακόμα σε “παρθένα” κατάσταση:

Δεν είναι απλά το καλύτερο σφραγισμένο πακέτο με διάτρητη χαρτονένια καρτέλα, αλλά ταυτόχρονα και το παλαιότερο αντίτυπο Super Mario Bros. που είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να προσφέρουμε. Είναι μόλις η 4η έκδοση Super Mario Bros. που μπήκε στην παραγωγή και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό.

Τελικά ίσως έχουν δίκιο όσοι αγοράζουν ακόμα και σήμερα φυσικές κόπιες των video games, ειδικά τις special editions. Ποιος ξέρει, μπορεί μετά από 30-40 χρόνια να κοστίζουν μια περιουσία…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading