PayPal: Φήμες ότι θα εξαγοράσει το Pinterest με $45 δισ.!

Η PayPal και η Pinterest βρίσκονται προ των πυλών για μια συμφωνία, όπου η πρώτη θα εξαγοράσει τη δεύτερη για 45 δισεκατομμύρια ή για $70 ανά μετοχή, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το CNBC είναι απόρροια μιας έρευνας του Bloomberg. Όταν η έρευνα του δημοφιλούς μέσου ενημέρωσης δημοσιεύτηκε, οι μετοχές της Pinterest ξεκίνησαν να εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να έχει αποτυπωθεί αύξηση 22%, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι διαρρέουσες φήμες ενδεχομένως να αληθεύουν.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η πλατφόρμα του Pinterest η αποτίμηση της αξίας του ανερχόταν περίπου στα $10 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η PayPal πιέστηκε για να προχωρήσει σε μια συμφωνία, μετά τη συνεργασία της Shopify με την πλατφόρμα buy now, pay later Affirm.

Πέρυσι η PayPal προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις buy now, pay later εταιρείες παρέχοντας την υπηρεσία Pay in 4. Η εξαγορά του Pinterest από την PayPal θα επέτρεπε στην εταιρεία να εισέλθει στον επιχειρηματικό κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας χώρος που πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον.

Το εμπόριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστά εξαιρετικά εύκολη την αγορά ενός προϊόντος απευθείας από τον ιστότοπο μιας επιχείρησης με την απλή προσθήκη ενός Buy button. Επιπλέον, επιτρέπει στις τεχνολογικές εταιρείες να παρακολουθούν τον αριθμό των clicks και των αγορών με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ποιες διαφημίσεις είναι αποδοτικές για τις αγορές και ποιες όχι. Η απόκτηση του Pinterest θα επιτρέψει στην PayPal να εμπλακεί περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να συλλέγει έσοδα από διαφημίσεις.

Με την εμφάνιση της πανδημίας της COVID-19, το Pinterest κατόρθωσε να αποσπάσει την προσοχή πολλών χρηστών, καθώς ο εγκλεισμός τους ώθησε να αναζητήσουν DIY δουλειές. Ωστόσο, με την αναχαίτιση της πανδημίας και την απόσυρση των σκληρών μέτρων, η ανάπτυξη της πλατφόρμας επιβραδύνεται σημαντικά.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά του Pinterest από την PayPal προς το παρόν είναι ανεπιβεβαίωτη και οι πηγές από το Reuters ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading