PC Classic: Όπως το PlayStation Classic, αλλά για παιχνίδια MS-DOS!

Η Nintendo ξεκίνησε τη μόδα με τις αναβιώσεις των retro παιχνιδοκονσολών όταν κυκλοφόρησε το NES Classic και το SNES Classic, βρίσκοντας μιμητές και σε άλλους κατασκευαστές, όπως εσχάτως η Sony με το PlayStation Classic. Τι θα λέγατε, όμως, για την αναβίωση μιας συσκευής που συνέβαλε και αυτή τα μέγιστα στην εξέλιξη του gaming;

Αυτή η συσκευή δεν είναι άλλη από το...PC! Η ιδέα προέρχεται από την Unit-e, η οποία κατασκεύασε ένα πρωτότυπο με ονομασία PC Classic, το οποίο θα μπει στη διαδικασία χρηματοδότησης από το κοινό (crowdfunding) μέσα στο Νοέμβριο και αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 σε τιμή $99.

Το PC Classic χωρά στην παλάμη, υποστηρίζει joystick (λογικά θα συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο), πληκτρολόγιο και mouse, ενώ θα αποτελεί αναβίωση των PCs που έτρεχαν παιχνίδια του λειτουργικού συστήματος MS-DOS. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, το PC Classic θα κυκλοφορήσει με τουλάχιστον 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια εκείνης της εποχής.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, ο χρήστης θα βρει τρεις υποδοχές USB, μία composite, μία HDMI για σύνδεση σε εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση, κεραία Bluetooth, αλλά και υποδοχή SD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μινι υπολογιστή που τροφοδοτείται από ένα Raspberry Pi και τρέχει το DOSBox emulator, αλλά οι δημιουργοί αναφέρουν ότι τουλάχιστον για τα 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια δεν θα χρειάζεται από μέρους του χρήστη καμία ενέργεια για να παίξουν. Απλά θα συνδέουν το PC Classic στην τηλεόραση και θα παίζουν κλασικά παιχνίδια των 80s και 90s.

Επίσης, σκοπεύουν να συνεργαστούν με δημιουργούς για να πάρουν τα δικαιώματα των παιχνιδιών αντί να καταφύγουν σε bootleg εκδόσεις τους και, γιατί όχι, να πωλούν οι ίδιοι απευθείας SD cards με παιχνίδια.

Θα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα όταν ξεκινήσει με το καλό η καμπάνια τους.

[via]

 

Loading