Perplexity: Δωρεάν εφαρμογή φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Η Apple φημολογείται ότι ετοιμάζει και αυτή το δικό της AI εργαλείο τύπου ChatGPT αναγνωρίζοντας ότι ο ψηφιακός βοηθός Siri έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά μέχρι να δούμε κάτι χειροπιαστό από την εταιρεία υπάρχουν επιλογές για άμεση πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία χάριν σε διάφορες εφαρμογές που έχουν εμφανιστεί στο App Store.

Μία από αυτές είναι το Perplexity που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες iPhone δωρεάν από το κατάστημα εφαρμογών της Apple. Η εφαρμογή παρέχει άμεσα απαντήσεις από ελεγμένες πηγές για κάθε θέμα, υποστηρίζει τη δυνατότητα follow-up (να ανοίγεις κουβέντα μαζί της), φωνητική πρόσβαση και πλήρες ιστορικό.

Το περιβάλλον χρήσης είναι εύκολο στην κατανόηση με όμορφο σχεδιασμό και πρακτικά μπορεί να αντικαταστήσει το Siri για την πλειοψηφία των λειτουργιών του ψηφιακού βοηθού της Apple, με εξαίρεση το άνοιγμα εφαρμογών και την εκτέλεση συντομεύσεων.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple θα προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση σχετική με την AI στο επερχόμενο WWDC 2023 ή αν θα επιλέξει κάποια από τις ομάδες που έχουν ήδη δημοσιεύσει τις δουλειές τους στο App Store για να παρέχει αντίστοιχη λύση για το iOS και όχι μόνο.

Perplexity - [App Store Link]

Loading