Phil Spencer: Το Starfield αποκλειστικό σε Xbox / Windows και μάλλον το ίδιο θα ισχύσει και για το The Elder Scrolls VI

Από τότε που ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ZeniMax από τη Microsoft συζητιέται έντονα αν η εταιρεία θα κρατήσει ως δικές της αποκλειστικότητες τα παιχνίδια που ετοιμάζει η Bethesda, όπως το περίφημο Starfield και το πολυαναμενόμενο The Elder Scrolls VI. Αν κρίνουμε από αυτά που δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, τότε θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για την αγορά ισχυρού PC ή Xbox Series X/S αν θέλουμε να τα παίξουμε.

Ο Phil Spencer παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό GQ όπου είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, επιβεβαίωσε την αποκλειστικότητα του Starfield σε Windows PC / Xbox και μάλιστα το χαρακτήρισε ως “το μεγαλύτερο λανσάρισμα video game για το 2022”, ενώ για το The Elder Scrolls IV εξέφρασε την άποψη πως περιμένει κάτι αντίστοιχο (την αποκλειστικότητα δηλαδή), χωρίς όμως να το επιβεβαιώνει οριστικά.

Σε περίπτωση που η Microsoft ακολουθήσει τον δρόμο της αποκλειστικότητας για το The Elder Scrolls VI θα είναι μια πολύ σημαντική (και μάλλον αρνητική) εξέλιξη για εκατομμύρια gamers. Από την άλλη, θα ήταν μάλλον παράλογο να μην εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι πλέον της ανήκει η Bethesda.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του The Elder Scrolls VI, το πιθανότερο είναι ότι θα βασιστεί στην ίδια gaming engine με αυτήν του Starfield, αλλά για την ώρα βρίσκεται σε “στάδιο σχεδιασμού”. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγωγή και ίσως η Microsoft να το ξανασκεφτεί περί αποκλειστικότητας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[GQ]

Loading