Pigweed: Αποκαλυπτήρια από τη Google, δεν είναι λειτουργικό σύστημα

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα υπήρξε μια αναστάτωση επειδή η Google κατοχύρωσε την ονομασία “Pigweed” με σκοπό τη χρήση του “για ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή”. Η κουβέντα που άνοιξε τότε αφορούσε το ενδεχόμενο να ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα δίπλα στα Android OS και Chrome OS, ή αν απλά θα είναι η επίσημη ονομασία του υπό ανάπτυξη Fuchsia OS.

Γράψτε λάθος σε όλα τα παραπάνω. Η Google αποκάλυψε και επίσημα πλέον τη φύση του Pigweed, το οποίο ουσιαστικά είναι μια συλλογή από open source βιβλιοθήκες και εργαλεία για developers που εργάζονται επάνω σε embedded συσκευές. Η εταιρεία τα ονομάζει όλα αυτά “modules” και κάθε ένα από αυτά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λύνει συγκεκριμένα προβλήματα που ενδεχομένως συναντούν μπροστά τους οι προγραμματιστές σε τέτοιου είδους συσκευές. Σε αυτό το αρχικό στάδιο του Pigweed, το βάρος πέφτει κυρίως στους 32-bit microcontrollers (παράδειγμα χρήσης σε dashboards αυτοκινήτων).

Υπάρχει, μάλιστα, ένα συγκεκριμένο module (pw_env_setup) που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για να βοηθήσει τον developer ετοιμάζοντας τον υπολογιστή του γρήγορα και εύκολα για προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει ότι κατεβάζει τις πιο κοινές βιβλιοθήκες και εργαλεία και τα εγκαθιστά σε εικονικό περιβάλλον. Ένα άλλο module, το “pw_watch”, φροντίζει για τη δομή και τον έλεγχο του κώδικα του developer κάθε φορά που πραγματοποιεί save, έτσι ώστε να εντοπίσει τυχόν λάθη.

Εάν είστε developer και σας ενδιαφέρουν τα embedded συστήματα, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο Pigweed από εδώ.

[Google]

Loading