Pixel 6 και Pixel 6 Pro: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τα νέα smartphones της Google

Όπως αναμενόταν, η Google προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια των Pixel 6 και Pixel 6 Pro, με τα οποία ευελπιστεί πως θα καταφέρει επιτέλους να αλλάξει τη μοίρα της ως κατασκευαστής και γιατί όχι σε βάθος χρόνου να προσφέρει στους χρήστες το αντίστοιχο “iPhone του Android OS”. Τα δύο smartphones μας είναι γνώριμα εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά μαθαίνουμε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και φυσικά τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές τους.

Συγκεκριμένα, τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro θα κοστίζουν $599 και $899, ενώ αμφότερα διαθέτουν τον πρώτο mobile επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει η ίδια η b. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναφέρει επίσημα τις τεχνικές προδιαγραφές του Google Tensor, τις τελευταίες ώρες ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις δυνατότητες του. Η εταιρεία έχει σημειώσει, ωστόσο, ότι το πάντρεμα software και hardware θα είναι καλύτερο από ποτέ και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε λειτουργίες που ξεκλειδώνονται χάριν στον επεξεργαστή της.

Google Tensor

Google Tensor

Το mobile SoC της Google είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική κλίμακας 5nm και περιλαμβάνει octa-core CPU με 2x πυρήνες ARM Cortex-X1 2.8GHz υψηλής απόδοσης, 2x πυρήνες ARM Cortex-A76 2.25GHz και 4x πυρήνες ARM Cortex-A55 1.8GHz. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι οι κορυφαίες προτάσεις των Qualcomm και Samsung (Snapdragon 888+ και Exynos 2100) διαθέτουν μόνο έναν πυρήνα Cortex-X1. Ακόμη, ο επεξεργαστής γραφικών είναι ο ARM Mali-G78 GPU με 20 πυρήνες. Σύμφωνα με τη Google, η απόδοση της CPU είναι 80% μεγαλύτερη από το Pixel 5, ενώ η απόδοση της GPU βελτιώνεται κατά 370%.

Σημαντικό βάρος έχει πέσει στις λειτουργίες Μηχανικής Μάθησης (ML) και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), με τη Google να τονίζει πως το Tensor SoC θέτει νέους κανόνες σε αυτούς τους δύο τομείς. Για παράδειγμα, ενεργοποιεί την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας και την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο (και offline) σε εφαρμογές όπως τα Messages και WhatsApp με μηδαμινή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ισχυρίζονται απόλυτη ακρίβεια στην αναγνώριση προσώπου σε φωτογραφίες και videos. Στο θέμα της ασφάλειας, έχει ενσωματωθεί το Titan M2 module στον κεντρικό πυρήνα του Tensor και η Google αναφέρει πως είναι ανθεκτικό σε τρομερά εξειδικευμένες επιθέσεις.

Pixel 6 Official

Pixel 6

Για να περάσουμε στα πιο συνηθισμένα, το Pixel 6 έρχεται με οθόνη 6.4’’ AMOLED FHD+ (2400 x 1080) , επικάλυψη Gorilla Glass Victus και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz, επεξεργαστή Tensor, 8GB μνήμη RAM LPDDR5, 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, dual κάμερα 50MP ISOCELL GN1 f/1.85 OIS + 12MP f/2.2 ultrawide 114º, εμπρόσθια κάμερα 8MP f/2.0, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC< 5G, λειτουργικό σύστημα Android 12, μπαταρία 4614mAh με φορτιστή 30W (ασύρματη φόρτιση 21W), υποδοχή USB Type-C, πάχος 8.9mm και βάρος 207gr. Η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Ειδικά για την κάμερα, η Google αναφέρει ότι ο νέος κύριος αισθητήρας ISOCELL GN1 απορροφά έως 150% περισσότερο φως σε σύγκριση με το Pixel 5. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να αφαιρέσεις αντικείμενα και παρείσακτους από τις φωτογραφίες σου στην εφαρμογή Google Photos, αλλά και να “ξεθολώσεις” πρόσωπα μετά τη λήψη.

Το Pixel 6 θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα σε τιμή $599 (€649 στην Ευρώπη).

Pixel 6 Pro Official

Pixel 6 Pro

Το μεγάλο αδερφάκι ονομάζεται Pixel 6 Pro και φέρνει ακόμη πιο όμορφα πράγματα στον χρήστη πέραν του μεγαλύτερου μεγέθους. Διαθέτει οθόνη 6.7’’ AMOLED LTPO QHD+ (3120 x 1440) με επικάλυψη Gorilla Glass Victus και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, επεξεργαστή Google Tensor, 12GB μνήμη RAM LPDDR5, αποθηκευτικό χώρο 128GB/256GB/512GB UFS 3.1, τριπλή κάμερα 50MP + 48MP + 12MP, εμπρόσθια κάμερα 11.1MP, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, λειτουργικό σύστημα Android 12, μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 30W, υποδοχή USB Type-C, πάχος 8.9mm και ζυγίζει 210gr.

Όπως παρατηρήσατε, το Pixel 6 Pro διαθέτει έναν επιπλέον αισθητήρα 48MP στη διάταξη της πίσω κάμερας, ο οποίος διαθέτει τηλεφακό για έως 4x οπτικό zoom και δυνατότητα Super Zoom έως 20x. Όλες οι καινοτομίες της κάμερας είναι παρούσες προφανώς και στο μεγάλο μοντέλο (Magic Erases, Motion Mode, Action Pan, Long Exposure, Real Tone), αλλά θα πρέπει να δούμε πραγματικά δείγματα για να επιβεβαιώσουμε τις εξαγγελίες της Google για τις επιδόσεις τους.

Το Pixel 6 Pro θα κυκλοφορήσει σε τιμή $899.

Pixel Pass

Pixel Pass

Για πρώτη φορά η Google προσφέρει τα νέα Pixel smartphones μέσω ενός πακέτου μηνιαίας χρέωσης, το οποίο περιλαμβάνει την συσκευή μαζί με συνδρομή YouTube Premium, YouTube Music Premium, 200GB αποθηκευτικό χώρο στο Google One, Google Play Pass για πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια και εφαρμογές χωρίς διαφημίσεις και in-app συναλλαγές, αλλά και κάλυψη για μικροατυχήματα που μπορεί να συμβούν στη συσκευή.

Το Pixel Pass για το Pixel 6 κοστίζει $45/μήνα, ενώ για το Pixel 6 Pro η τιμή ανέρχεται στα $55/μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν το πακέτο Pixel Pass ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής της συσκευής και θα απαιτείται η πλήρης εξόφληση της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading