Pixel Fold: Νέες πληροφορίες για το foldable της Google

Η Google έχει θέσει ως στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις των Pixel smartphones μέσα στο 2023 και γενικότερα σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στις Made by Google συσκευές για να εδραιωθεί και αυτή στην συνείδηση των καταναλωτών ως ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές στην αγορά. Αντιλαμβάνεται, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει πίσω από τις εξελίξεις και γι’ αυτό ακούγεται πολύ έντονα πως ετοιμάζει και αυτή το δικό της foldable.

Αν κρίνουμε από όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 91Mobiles σε συνεργασία με τον developer Kuba Wojciechowski, το project για το Pixel Fold (κωδική ονομασία Felix) έχει προχωρήσει αρκετά και μαθαίνουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατασκευή του.

Καταρχάς θα ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του Galaxy Z Fold και μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν οθόνες της Samsung, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη θα υποστηρίζει ανάλυση 2208 x 1840 με μέγιστη φωτεινότητα 1200nits (800nits μέση φωτεινότητα) και πιθανότατα ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, ενώ οι διαστάσεις της θα είναι 123 x 148mm. Θεωρείται βέβαιο, επίσης, ότι θα δούμε τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος με αισθητήρες Sony IMX787 + Sony IMX386 ultrawide + S5K3J1 telephoto, ενώ οι selfie αισθητήρες θα είναι Sony IMX355 στην εύκαμπτη οθόνη και S5K3J1 telephoto στην εξωτερική οθόνη.

Κατά τ’ άλλα, αν βγουν αληθινές οι φήμες για παρουσίαση τον Μάρτιο του 2023, τότε θα ήταν λογικό να υποθέσουμε πως θα διαθέτει επεξεργαστή Google Tensor G2, 8GB/12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, κεραίες WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G και λειτουργικό σύστημα Android 13.

[via]

Loading