Τα επερχόμενα Pixel smartphones της Google ίσως θα μπορούν να χρησιμοποιούν δύο Android ROMs

nougat-dual

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android OS είναι ο ανοικτός κώδικας που δίνει στους developers τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους custom ROMs, αλλά μέχρι στιγμής οι συσκευές που κυκλοφορούν μπορούν να έχουν εγκατεστημένη μόνο μία έκδοση (και να λειτουργούν ομαλά). Αυτό ενδέχεται να αλλάξει με τον ερχομό των Pixel smartphones σύμφωνα με τη θεωρία του Dees_Troy, επικεφαλής δημιουργός του δημοφιλούς λογισμικού TWRP.

Ψάχνοντας τα "σωθικά" του κώδικα της έκδοσης Android 7.0 Nougat με σκοπό να καταστήσει το TWRP συμβατό στη νέα έκδοση, ο Dees_Troy ανακάλυψε ότι τα νέα smartphones θα έχουν εγκατεστημένα δύο partitions του λειτουργικού συστήματος έτσι ώστε να υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία αναβάθμισης (seamless update) κατά την οποία θα γίνεται download και εγκατάσταση των νέων αρχείων χωρίς να χρειάζεται το κλείσιμο της συσκευής αφού θα "τρέχει" η δεύτερη ROM. Στη συνέχεια ο χρήστης θα καλείται να πραγματοποίησει reboot και το σύστημα θα μεταπηδά αυτόματα από τη μία ROM στη νέα.

Αυτό το γεγονός αφήνει θεωρητικά ένα παράθυρο για τη δυνατότητα εγκατάστασης δύο διαφορετικών ROMs στην ίδια συσκευή, προφανώς όχι επίσημα από τη Google. Για την ώρα θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα αποκαλυπτήρια των Pixel και Pixel XL στις 4 Οκτωβρίου και θα αφήσουμε τα υπόλοιπα για τους developers.

[via]

 

Loading