PlayStation 5: Χωρίς browser, χωρίς υποστήριξη οθονών 1440p και αυτοί είναι οι λόγοι

Μέσα από το αναλυτικότατο Q&A της Sony για το PlayStation 5, ήρθαν στη δημοσιότητα πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με οτιδήποτε αφορά τη νέα παιχνιδοκονσόλα και ήδη έχουμε δει το κομμάτι των games (διαβάστε εδώ). Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν είναι επίσης η απουσία web browser, παρά το γεγονός ότι υπήρχε στα PS3 και PS4, η μη υποστήριξη ανάλυσης 1440p, όπως και η λίγο περίεργη κατάσταση με τη συμβατότητα του PS VR.

Σε συνέντευξη τους στην ιαπωνική ιστοσελίδα AV Watch, οι Masayasu Ito και Hideaki Nishino τοποθετήθηκαν σχετικά με αυτά ζητήματα και δικαιολόγησαν τις αποφάσεις της Sony. Σχετικά με τη μη-υποστήριξη των οθονών ανάλυσης 1440p, ο κ. Nishino τόνισε ότι στη παρούσα φάση η Sony εστίασε περισσότερο στις τηλεοράσεις, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθεί και αυτή η ανάλυση στο μέλλον αν υπάρξει ζήτηση.

Για την απουσία του web browser, θεωρούν πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ενσωματώσουν ξεχωριστή εφαρμογή browsing στη σημερινή εποχή, ενώ για το PS VR απαιτείται η σύνδεση του camera adapter (διαθέσιμος δωρεάν για όλους τους κατόχους PS5) και τα παιχνίδια θα τρέχουν μόνο στο PS4 backwards compatible mode. Κάποια από αυτά τα παιχνίδια θα αποδίδουν καλύτερα, αλλά και ο ίδιος (ο κ. Nishino) ευελπιστεί πως θα δούμε ένα πιο συμβατό νέο PS5 VR στο μέλλον.

Η τελευταία ατάκα αφήνει να εννοηθεί ότι η Sony όντως εργάζεται επάνω σε μια νέα VR συσκευή, αλλά για την ώρα δεν μπορούν να σχολιάσουν κάτι επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading