PlayStation 5: Επανασχεδιάστηκε το εσωτερικό της νέας έκδοσης και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια

Αν και δεν προχωρά σε επίσημες ανακοινώσεις, η Sony συνεχίζει να βελτιώνει τον σχεδιασμό του PlayStation 5 και μάλιστα τον περασμένο μήνα έφτασαν στην Αυστραλία οι νέες εκδόσεις της παιχνιδοκονσόλας που φέρουν στο εσωτερικό τους αρκετές αλλαγές, ενώ το συνολικό πάχος και βάρος είναι μικρότερο από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις.

Ο Austin Evans, ένας Αμερικανός YouTuber, αποφάσισε να ανοίξει το νέο PlayStation για να δει το εσωτερικό του και αποκαλύπτει πως η Sony χρησιμοποιεί μια νέα, μικρότερη motherboard, διαφορετικό σύστημα ψύξης και διαφορετικό κάλυμμα για τον αποθηκευτικό χώρο SSD.

Ειδικά για τη motherboard αναφέρει ότι είναι μικρότερη κατά περίπου 5cm (2 ίντσες), ενώ έχει προστεθεί ακόμη ένας αγωγός θερμότητας στο πίσω μέρος και μικρότερο heatsink για το σύστημα ψύξης. Τα νέα εξαρτήματα έχουν οδηγήσει σε αλλαγή της θέσης της μπαταρίας CMOS (πλέον είναι ολότελα κρυμμένη κάτω από το heatsink, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την πλήρη λύση του PS5 για να την αντικαταστήσεις. Σε ό,τι αφορά το κάλυμμα του SSD, πλέον δεν χρησιμοποιείται PCB σε όλο το εύρος του και είναι εκτεθειμένο ένα μέρος του.

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι καθόλου αμελητέες, άσχετα αν ο τελικός χρήστης δεν βλέπει κάποια διαφορά εμφανισιακά. Σύμφωνα με τον Evans, η νέα έκδοση του PS5 είναι σχεδόν κατά 450gr πιο ελαφριά και ψύχεται πολύ πιο αποδοτικά, ενώ η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί κατά 20-30W.

Υπενθυμίζουμε ότι η Sony προχώρησε σε αύξηση της τιμής του PlayStation 5 κατά €50 στην Ευρώπη.

Loading