PlayStation 5: Σε αυτά τα σχέδια ίσως βλέπουμε το νέο τηλεχειριστήριο της Sony

Από την πρώτη στιγμή η Sony έσπευσε να ενημερώσει το κοινό πως ετοιμάζει νέο τηλεχειριστήριο για το επερχόμενο PlayStation 5 και τώρα έρχονται στη δημοσιότητα εικόνας από πατέντα που κατοχύρωσε η εταιρεία στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδιαστικά θυμίζει πολύ έντονα το σημερινό DualShock 4, αρκεί να παρατηρήσει κανείς το D-pad, τη θέση των κουμπιών και την Touch Bar. Παρόλα αυτά, το grip μοιάζει πιο φαρδύ και πιο στρογγυλεμένο, τα thumb sticks λίγο πιο κοντά από αυτά του προηγούμενου μοντέλου, έχει αφαιρεθεί η lightbar (ή έχει αντικατασταθεί με μικρότερη στο επάνω μέρος της touch bar), υπάρχει υποδοχή USB Type-C, μικρόφωνο και δύο υποδοχές AUX (για ακουστικά).

Δεν αποκλείεται ο τελικός σχεδιασμός να μην είναι ακριβώς έτσι όταν το πιάσουμε στα χέρια μας σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, αλλά η πατέντα μας δίνει μια γενική ιδέα για το τι έχει (ή είχε) στο μυαλό της η Sony πριν από μερικούς μήνες. Ήδη έχει επιβεβαιώσει πως θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία απτικής ανάδρασης αντί του τραντάγματος, ενώ τα κουμπιά L2 και R2 θα επιδέχονται επαναπρογραμματισμού από τους developers για να αλλάζει η πίεση που ασκείται στα δάκτυλα του χρήστη ανάλογα με το σημείο του παιχνιδιού (π.χ. θα σκληραίνει το πάτημα εάν πλακώνεσαι στα φρένα σε μια στροφή).

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε έρθει στη δημοσιότητα μια άλλη πατέντα της Sony που έκανε λόγο για τηλεχειριστήριο που χρησιμοποιείται αυτόνομα για game streaming χωρίς την παιχνιδοκονσόλα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, η συσκευή διαχείρισης (τηλεχειριστήριο) θα επικοινωνεί απευθείας και αυτόνομα με κάποιον server χωρίς να χρειάζεται πρώτα η σύνδεση του με την παιχνιδοκονσόλα. Ο server θα επεξεργάζεται τις εντολές από το τηλεχειριστήριο για να ξεκινήσει διαδικασία gameplay video rendering που θα μεταδίδεται μέσω του δικτύου σε οθόνη απεικόνισης, η οποία με τη σειρά της θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το τηλεχειριστήριο.

Σε απλά Ελληνικά, το τηλεχειριστήριο του PlayStation 5 λέγεται ότι θα μπορεί να συνδεθεί αυτόνομα στο δίκτυο της game streaming υπηρεσίας της Sony για να παίζεις σε μια οθόνη ή τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται να έχεις μαζί σου την παιχνιδοκονσόλα.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Σύμφωνα με την ακακοίνωση της Sony, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 (Νοέμβριος - Δεκέμβριος). Δεν αποκλείεται η παρουσίαση να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2020, ενώ σχετικά με την τιμή του έχουμε μια πρώτη αληθοφανή ένδειξη από κατάστημα στη Σλοβακία στα €499.

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

  • Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)
  • Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080)
  • Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz
  • Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing
  • Υποστήριξη 3D surround sound
  • Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης
  • Συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4 (backwards compatibility)
  • Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB

[via]

Loading