PlayStation 5: Υποστηρίζει από την πρώτη ημέρα το 99% των παιχνιδιών του PS4

Η χθεσινοβραδυνή παρουσίαση της Sony μας έδωσε αρκετό νέο υλικό για παιχνίδια που θα δούμε στο PlayStation 5, όπως επίσης την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές για τις δύο εκδόσεις. Μετά το τέλος της, όμως, ήρθαν στο προσκήνιο περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους gamers.

Ο CEO και πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment (SIE), κ. Jim Ryan, δήλωσε στη The Washington Post πως το PlayStation 5 θα υποστηρίζει το 99% των παιχνιδιών του PS4, ποσοστό που προέκυψε μετά από δοκιμές χιλιάδων παιχνιδιών που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία. Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το backwards compatibility με την αμέσως προηγούμενη γενιά θα υποστηρίζεται απευθείας από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του PS5, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για όποιον θέλει να αγοράσει τη νέα παιχνιδοκονσόλα και να αποσύρει την παλιά.

Σε ό,τι αφορά τις παλαιότερες γενιές PlayStation και τη δυνατότητα να παίζεις τα παιχνίδια τους στο PS5, αρκετοί θα θυμάστε πως η Ubisoft είχε αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως δεν θα υποστηρίζονται τα παιχνίδια των PS1, PS2 και PS3. Αυτός ο ισχυρισμός έχει αφαιρεθεί πλέον και επομένως υπάρχει ελπίδα!

Το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα σε τιμές €499 και €399 για τη Digital Edition.

[via]

Loading