Porsche Mission E: Ο ανταγωνιστής της Tesla έχει αυτονομία 400km με 15λεπτη φόρτιση και πιάνει 0-100km σε 3.5sec [Video]

Σειρά και της Porsche να παρουσιάσει το δικό της σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο ετοιμάζεται από το 2015 και αναμένεται ότι θα μπει στην παραγωγή από το 2019 με ονομασία Mission E. Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Tesla σε αυτόν τον τομέα και αποκάλυψε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο Stefan Weckbach, επικεφαλής των μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα της Porsche, στην ιστοσελίδα Ars Technica:

"Ολόκληρη η εταιρεία δουλεύει προς μία κατεύθυνση. Με το Mission E θα προσφέρουμε στον κόσμο ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που θα είναι Porsche σε κάθε του πτυχή, παρά την επιλογή διαφορετικού κινητήρα. Ακόμη, δεν θα ρίξουμε το επίπεδο μας χρησιμοποιώντας τεχνάσματα ή ηχητικά εφέ για να μιμηθούμε τον ήχο μιας κανονικής μηχανής"

Ο ίδιος επέκρινε και πάλι την Tesla εξαιτίας της εξαγγελίας της πως το Model S μπορεί να πιάσει 0-100km μέσα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα στο Ludicrous mode. Ο Weckbach τονίζει ότι είναι σημαντικότερο να προσφέρεις πραγματική απόδοση και μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλη περίοδο, ενώ ανέφερε ότι το Mission E θα πιάνει τα 0-100km σε 3.5 δευτερόλεπτα.

Άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία έχει να κάνει με τους χρόνους φόρτισης και την αυτονομία. Η Porsche Mission E υποστηρίζει φορτιστή 800V με αποτέλεσμα ο χρόνος φόρτισης να μειώνεται σημαντικά, αφού σε 15 λεπτά κερδίζει αυτονομία 400km! Γενικά, η πλήρης φόρτιση του δίνει αυτονομία περίπου 500km, άρα μιλάμε για συνολικό χρόνο φόρτισης κοντά στα 20-25 λεπτά ανά 500km. Aκόμη, θα μπορεί να φορτίζει και ασύρματα σε ειδικές θέσεις μέσω επαγωγής.

Να σημειωθεί ότι η Porsche ετοιμάζει δικό της δίκτυο φορτιστών ανταγωνιστικό της Tesla και ήδη έχει κλείσει συμφωνίες για 189 τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η Porsche συνεργάζεται με τις Audi, BMW, Daimler και Ford για να στήσουν δίκτυο 400 φορτιστών (αρχικά) από το 2020 και έπειτα.

Αν ενδιαφέρεστε για την τιμή της Porsche Mission E, αυτή θα ξεκινά από τα $85.000.

[via]

Loading