Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στη συσκευή σου [Screenshots]

Από εχτές ξεκίνησε το άνοιγμα των δικτύων 5G και στη χώρα μας κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την COSMOTE, και ήδη όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots παρακάτω έχουμε πρόσβαση με το Xiaomi Mi 10 Pro, αλλά και με το iPhone 12 Pro Max.

Η διαδικασία ενεργοποίησης του 5G στις υποστηριζόμενες συσκευές είναι πανεύκολη.

Στα Xiaomi Mi 10T Pro, Xiaomi Mi 10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi 10 Pro και Xiaomi Mi 10 το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων, στη συνέχεια να επιλέξετε την ενότητα SIM card & mobile networks και έπειτα στην ενότητα Preferred Network Type να διαλέξετε το “Prefer 5G”.

xiaomi-mi-10-pro-cosmote-5g.jpg

Στα iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων, έπειτα στην ενότητα Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data και θα εκεί θα δείτε τις τρεις επιλογές 5G On, 5G Auto και LTE.

iphone-12-5g-cosmote.jpg

Πώς θα έχω πρόσβαση στο COSMOTE 5G;

Στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G.

Οι διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές αυτή την στιγμή είναι οι:
Apple iPhone 12 mini, AppleiPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10, Samsung Galaxy S20 Ultra.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading