Πόσο κοστίζουν τα δωρεάν games του Epic Games Store στην εταιρεία

Ξεκίνησε η πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games, και όπως ήταν αναμενόμενο, από την πρώτη ημέρα έχουμε “διαρροές” πολύ σημαντικών στοιχείων που αφορούν τις δύο εταιρείες γενικότερα και όχι μόνο την κόντρα μεταξύ τους.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις αφορά τα χρήματα που έχει δαπανήσει η Epic Games για να προσφέρει αυτά τα αγαπημένα δωρεάν games κάθε εβδομάδα. Μέσα στους πρώτους 9 μήνες λειτουργίας του καταστήματος Epic Games Store, η εταιρεία πλήρωσε $11.6 εκατ. στους developers για να μοιράσει δωρεάν τους συγκεκριμένους τίτλους, με το Subnautica να αποδεικνύεται το πιο δημοφιλές απ’ όλα (μιλάμε πάντοτε για το πρώτο 9μηνο) καταγράφοντας 4.6 εκατομμύρια claims. Η Epic Games πλήρωσε $1.4 εκατ. στη δημιουργό του παιχνιδιού και χάριν σε αυτή τη δωρεά είδε 800.000 νέους χρήστες να ανοίγουν λογαριασμό στο κατάστημα.

Από τη λίστα που δημοσιεύθηκε βλέπουμε τον ακριβή αριθμό των downloads και των ποσών που δαπανήθηκαν και ήδη έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η Epic Games πληρώνει πολλά περισσότερα χρήματα στα μεγάλα studios ούτως ώστε να πάρει την έγκριση για τη δωρεά των τίτλων τους, σε σύγκριση με τα indie games. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, να δούμε τι πλήρωσε η Epic Games στη Rockstar για το Grand Theft Auto V πέρυσι το Μάιο...

Είναι πολλά τα λεφτά που δίνει η εταιρεία και για τις αποκλειστικότητες, με το Borderlands 3 να κοστίζει $146 εκατομμύρια, παρόλα αυτά, η Epic Games αναφέρει ότι έβγαλε πάνω από $80 εκατ. μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες διαθεσιμότητας, με 1.56 εκατομμύρια gamers εκ των οποίων οι μισοί ήταν νέοι πελάτες του Epic Games Store.

[via]

Loading