Project Daisy: Νέα μουσική υπηρεσία από τη Beats Electronics και τον Trent Reznor

Οι φήμες περί νέας μουσικής υπηρεσίας από τη Beats Electronics και τον frontman του δημοφιλούς one-man band ‘Nine Inch Nails’, Trent Reznor, επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από την εταιρεία μέσα από δελτίο τύπου.

Η νέα υπηρεσία θα ακούει στο όνομα Daisy και θα έχει αρκετές ομοιότητες με τα iTunes, Pandora και Spotify, με ουσιαστικότερη ίσως διαφορά τον τρόπο σύνδεσης των fans με τους καλλιτέχνες. Ο Trent Reznor θα λάβει το ρόλο του Chief Creative Officer ενώ CEO θα είναι ο Ian Rogers (βλ. Topspin). Πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει η streaming μουσική υπηρεσία MOG την οποία η Beats Electronics εξαγόρασε τη χρονιά που μας πέρασε.

Σύμφωνα με τη Beats Electronics, στόχος είναι η υπηρεσία να είναι διαθέσιμη όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Όπως αποκάλυψε, η κυκλοφορία του Daisy υπολογίζεται περί τα τέλη του 2013 και η πρόσβαση στην υπηρεσία θα πραγματοποίεται τόσο από υπολογιστές όσο και από συσκευές iOS, Android και Windows Phone.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του ο CEO της Beats Electronics, Jimmy Iovine, παραδέχτηκε ότι το 2003 είχε μοιραστεί το όραμα του με το Steve Jobs και έκτοτε προσπαθούσε να τον πείσει να συνεργαστούν για τη δημιουργία συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας. Παρότι σύμφωνος με τη γενική ιδέα, ο τελευταίος δε συμφωνούσε με την αμοιβή που έπρεπε να καταβάλει στις δισκογραφικές εταιρείες και τελικά η δημιουργία της υπηρεσίας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

[via Techradar]

Loading