Project Morpheus: Το νέο VR headset της Sony για το PlayStation 4 είναι το μέλλον του gaming [GDC 2014]

project_morpheus

Η Sony έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρία 3D gaming headsets, αλλά θέλει να φέρει την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στο PlayStation 4 με το νέο Project Morpheus, όπως ανακοίνωσε στο GDC 2014 ο Shuhei Yoshida.

"Η ανάπτυξη αυτής της βιομηχανίας οφείλεται στη δημιουργία νέων τεχνολογιών για τους gamers, τις οποίες πολλές φορές δεν τις περίμεναν ή δεν πίστευαν ότι είναι εφικτές. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να προσφέρουμε νέες εμπειρίες στους gamers. Η εικονική πραγματικότητα είναι η νέα καινοτομία από το PlayStation που θα διαμορφώσει το μέλλον του gaming"

Στη συνέχεια, ο Yoshida παρουσίασε το πρωτότυπο Project Morpheus, ένα headset για το PlayStation 4 που επικοινωνεί άμεσα με το PlayStation Move και την PlayStation Camera, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες του συνεδρίου θα δώσει την ευκαιρία στους developers να δοκιμάσουν διάφορα demos και φυσικά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξέλιξη του σε τελικό προϊόν.

Σύμφωνα με τον Richard Marks, εκ των επικεφαλής του τμήματος R&D της εταιρείας, το Project Morpheus δεν θα αφορά μόνο παιχνίδια καθώς ήδη συνεργάζονται με το Jet Propulsion Lab της NASA για κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης, δήλωσε ότι η Sony ρίχνει το βάρος σε 6 τομείς με σκοπό να το καταστήσει ελκυστικό για τον τελικό χρήστη: εικόνα, ήχο, καταγραφή θέσης, διαχείριση, ευκολία χρήσης και περιεχόμενο.

Το Project Morpheus θα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία 3D audio της Sony που θα μεταβάλλει τον ήχο ανάλογα με το πως γυρίζει το κεφάλι του ο gamer, δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό ηχητικό περιβάλλον. Ακόμη, χάριν στην άμεση επικοινωνία με την κάμερα και το PlayStation Move, ο χρήστης θα νιώθει ότι βρίσκεται πραγματικά μέσα στον εικονικό κόσμο.

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ευκολία χρήσης.

"Θα πρέπει να μπορείς να πάς στο κατάστημα (online ή κανονικό), να αγοράζεις το παιχνίδι/εφαρμογή και να παίζεις άμεσα, χωρίς να χρειάζονται drivers ή ειδική εγκατάσταση. Θέλουμε να είναι πραγματικά εύκολο και άνετο για τον κόσμο"

Τέλος, το Project Morpheus φοριέται πολύ άνετα και υποστηρίζει third-party ακουστικά που συνδέονται άμεσα επάνω του, χωρίς να περιορίζεται η ευκολία κίνησης του χρήστη. Η Sony εργάζεται για την τοποθέτηση οθόνης Full HD με γωνία θέασης 90 μοιρών, αναγνώριση βάθους μέχρι 3 μέτρα και φυσικά πλήρη εικόνα σε 360 μοίρες.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι και σήμερα, κάποιο demo από το GDC 2014.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • 2x oθόνη LCD 5''
  • Ανάλυση Full HD (1920 x 1080, 960 x 1080 για κάθε μάτι)
  • Γωνία θέασης 90 μοίρες
  • Επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο
  • Υποδοχές HDMI, USB
  • Τεχνολογία ήχου 3D audio

[via]

Loading