Project Volterra: Η Microsoft ενισχύει τις προσπάθειες για τα ARM-based Windows PCs

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη του Windows σε συσκευές ARM θα πρέπει να ενταθεί ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια και γι’ αυτό παρουσίασε στο συνέδριο BUILD 2022 το νέο development kit που ονομάζεται Project Volterra.

Η εταιρεία αναφέρει στο επίσημο blog της πως προσπαθεί διαρκώς να εξελίσσει την πλατφόρμα της για να υποστηρίζει νέες και ανερχόμενες τεχνολογίες, όπως GPUs που αναλαμβάνουν το rendering εφαρμογών, WiFi και cellular chipsets που εξασφαλίζουν την always connected λειτουργία των συσκευών, και CPUs διαφορετικής αρχιτεκτονικής (MIPS, x86, Alpha, Itanium, x64).

Το Windows είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται για να δημιουργήσουν, να μάθουν και να συνδεθούν. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Windows αφορά την κοινότητα των developers και τη δυνατότητα που έχουν να εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα για να φέρνουν αξία σε δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το cloud της υπηρεσίας Azure με το Windows ανοίγουμε νέους δρόμους για εμπορικές και καταναλωτικές εφαρμογές. Το ταξίδι ξεκινά από τις υπηρεσίες Windows 365, Xbox Cloud Gaming και Azure Virtual Desktop, και θα συνεχιστεί με την cloud και NPU επεξεργασία σε ακόμη περισσότερες Windows συσκευές.

Η ανάπτυξη του Project Volterra έγινε σε συνεργασία με την Qualcomm και ουσιαστικά πρόκειται για ένα mini desktop PC που θυμίζει το Mac mini. Στο hardware συμπεριλαμβάνεται ξεχωριστή μονάδα NPU προκειμένου οι developers να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της AI για τις εφαρμογές τους, ενώ ο κύριος επεξεργαστής θα αναλαμβάνει άλλες λειτουργίες χωρίς να θυσιάζεται η ταχύτητα του συστήματος.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μέσα στους επόμενους μήνες πως θα εκμεταλλευτούν οι developers το Project Volterra και αν θα καταφέρουν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των ARM-based Windows PCs.

Loading