Πρωτότυπα AR γυαλιά από τη Xiaomi συνδέονται στο smartphone με ένα άγγιγμα

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είδαμε κατά την περιήγηση μας στο booth της Xiaomi στο MWC 2023, υπήρχε και ένα πρωτότυπο ζευγάρι γυαλιων επαυξημένης πραγματικότητας που δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να δοκιμαστεί από τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για το Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition που υπόσχεται άμεση σύνδεση με το smartphone μέσω NFC με ένα άγγιγμα και αφότου γίνει η σύζευξη, την εμφάνιση πληροφοριών για αυτά που βλέπει στον πραγματικό κόσμο.

xiaomi-ar-glasses-1.jpg

Η προβολή των πληροφοριών γίνεται επάνω σε φακούς micro-LED υψηλής ανάλυσης και με φωτεινότητα έως 1200nits για μια πεντακάθαρη εμπειρία θέασης τύπου Retina. Χάριν στην μπαταρία τεχνολογίας οξειδίου του πυριτίου που είναι μικρότερη από τις κλασικές ιόντων λιθίου, το βάρος είναι μόλις 126gr, ενώ η όλη έξυπνη λειτουργία υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή Snapdragon XR2 Gen 1.

Μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσαμε, αλλά τουλάχιστον ακούσαμε από το προσωπικό στο booth κάποιες από τις πιθανές εφαρμογές τους, ενώ μπορείτε να δείτε αρκετά παραδείγματα στο video που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

xiaomi-ar-glasses-2.jpg

Σύμφωνα με τη Xiaomi, τα AR γυαλιά της δίνουν στον χρήστη την άνεση να διαχειρίζεται τα αντικείμενα στην επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τα χέρια του με φυσικό τρόπο (π.χ. να γυρίζει τις σελίδες ενός εικονικού βιβλίου και να πατά εικονικά κουμπιά), διότι ενσωματώνουν πληθώρα αισθητήρων που ακολουθούν τις κινήσεις των χεριών του. Επίσης αντιλαμβάνονται τις ενέργειες του χρήστη ανάλογα με το σενάριο.

Επίσης, το ηλεκτροχρωμικο γυαλί στην εξωτερική πλευρά των φακών επιτρέπει στον χρήστη να σκουραίνει τα γυαλιά όποτε το επιθυμεί με τα πάτημα ενός κουμπιού προκειμένου να απολαμβάνει μια πιο βαθιά εμπειρία χρήσης χωρίς να αποσπάται από τον πραγματικό κόσμο (π.χ. αν παρακολουθεί κάποιο video).

xiaomi-ar-glasses-3.jpg

Από τη στιγμή που πρόκειται για πρωτότυπο, μην περιμένετε πληροφορίες για χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας ή κάποια τιμή. Είναι και αυτό μια δήλωση της Xiaomi πως θα συμμετέχει και αυτή στον ανταγωνισμό για τα AR headsets που αναμένεται ότι θα ανθίσει τα επόμενα χρόνια, ειδικά αν επαληθευτούν οι φήμες για την Apple

Loading