PS5: Ξεπέρασε τα 17.3 εκατ. πωλήσεις, συνεχίζονται οι δυσκολίες στη διάθεση του

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ελλείψεις σε chipsets είναι φανερό ότι έχουν επηρεάσει την πορεία των πωλήσεων του PS5, αλλά και πάλι η Sony καταφέρνει να σημειώσει αρκετά καλά νούμερα. Η εταιρεία έχει διαθέσει πλέον 17.3 εκατ. PlayStation 5 από το Νοέμβριο του 2020, ωστόσο, ο ρυθμός πωλήσεων είναι αρκετά πίσω από αυτόν του PS4 για το ίδιο χρονικό διάστημα (το PS4 είχε φτάσει τα 20.2 εκατ.).

Δεν τίθεται θέμα επιτυχίας ή ενδιαφέροντος για το PS5, μιας και έχει ήδη ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του Nintendo Wii U, αλλά δεν φαίνεται να διορθώνεται η κατάσταση μέσα στο τρέχον έτος όπως παραδέχεται η εταιρεία. Για του λόγου το αληθές, η Sony εκτιμούσε πως θα καταφέρει να πουλήσει 14.8 εκατ. PS5 μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, αλλά πλέον έχει αναθεωρήσει τον στόχο κατεβαίνοντας στα 11.5 εκατ. τεμάχια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το PS4 πούλησε ακόμη 200.000 τεμάχια μέσα στο Q3 2021, φτάνοντας πλέον τα 116.8 εκατ. από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, μέσα στο Q3 2021 πωλήθηκαν 92.7 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 11.3 εκατ. προέρχονται από την ίδια τη Sony. Το κατάστημα PS Store σημείωσε το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ τζίρου, μιας και το 62% των συνολικών πωλήσεων αφορούσε ψηφιακά αντίτυπα. Μέσα στο τρίμηνο ήταν ενεργοί περισσότεροι από 111 εκατομμύρια gamers που δαπάνησαν κατά μέσο όρο $42.37.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως η Sony σκοπεύει να ετοιμάσει τουλάχιστον 10 live-service games για τα PS4 και PS5 μέχρι τον Μάρτιο του 2026 με τη βοήθεια της Bungie, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα επενδύοντας $3.6 δισ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading