Η Sony εξαγοράζει τη Bungie με $3.6 δισ.!

Να και μια πρώτη σοβαρή αντίδραση από τη Sony μετά την βόμβα της Microsoft με την Activision-Blizzard. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Bungie έναντι $3.6 δισ. και ξεκαθαρίζει ότι το studio θα εξακολουθήσει να δημιουργεί τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων Xbox και Windows PC.

Η Bungie είναι ιδιαίτερα γνωστή ως το studio που δημιούργησε το πρώτο Halo και το Destiny. Αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερους από 900 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά την ανάπτυξη των τίτλων που ετοιμάζει η εταιρεία, αλλά άμεσα θα γίνουν περισσότερες προσλήψεις για τα επόμενα projects.

Τόσο η Sony μέσω του Jim Ryan (πρόεδρος της SIE), όσο και η Bungie μέσω του Pete Parsons (CEO) είναι ξεκάθαροι πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν τα παιχνίδια στις κοινότητες των gamers, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που επιλέγουν. Είναι προφανές ότι η Sony έχει θορυβηθεί έντονα από την επικείμενη εξαγορά της Activision-Blizzard και γι’ αυτό μοιάζει να λέει στη Microsoft ότι “και εμείς εξαγοράζουμε, αλλά δεν κρατάμε αποκλειστικότητες”.

Ας ελπίσουμε ότι όλες αυτές οι πομπώδεις εξαγορές θα ωφελήσουν πραγματικά τους gamers και δεν θα μπλέξουμε τα επόμενα χρόνια σε πολέμους αποκλειστικοτήτων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Sony]

Loading