up_icon
Gaming Reviews

Pumped BMX Pro: Ένα παιχνίδι τύπου Trials με ποδήλατα για...υπομονετικούς

12 Μαρτίου 2019 Christos Elpidis

Pumped BMX Pro: Ένα παιχνίδι τύπου Trials με ποδήλατα για...υπομονετικούς

Όπως συμβαίνει σε κάθε κατηγορία παιχνιδιών, έτσι και στην περίπτωση του Pumped BMX Pro έχουμε μια προσπάθεια από τον δημιουργό να σημειώσει την επιτυχία του ενός πασίγνωστου τίτλου που καθιέρωσε το συγκεκριμένο στυλ. Αυτό δεν είναι καθόλου κατακριτέο, μιας και στο παρελθόν έχουμε δει μιμητές να τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από το original, ωστόσο, το Pumped BMX Pro δεν πλησιάζει καν τον βασιλιά του είδους, που δεν είναι άλλο από το Trials.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, το Pumped BMX Pro είναι ένα παιχνίδι όπου καλείσαι να εκτελέσεις διάφορα κόλπα για να σημειώσεις μεγάλη βαθμολογία και να περάσεις στην επόμενη πίστα. Αυτή τη φορά έχουμε ποδήλατα αντί για μοτοσικλέτες και πρωταρχικός στόχος είναι να έχεις την απαραίτητη ορμή και ταχύτητα για να φτάσεις ως το τέλος της πίστας.

Το σύστημα διαχείρισης που έχει φτιάξει η δημιουργός Yeah Us! είναι μεν απλοϊκό και εύκολο στην κατανόηση, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται αρκετά περίεργο. Στις αρχή μαθαίνεις αυτό το σύστημα μέσα από τα tutorials και έπειτα ξεκινάς να εφαρμόζεις τους χειρισμούς σε σταδιακά πιο δύσκολες πίστες. Για να είμαι ειλικρινής, δεν χρειάστηκε και πολύ για να μάθω τα βασικά, αλλά πολύ σύντομα (μετά από 5-6 πίστες της πρώτης ενότητας) διαπίστωσα πως μπορείς πολύ γρήγορα να απογοητευτείς από την ευκολία με την οποία χάνεις τον έλεγχο και δεν ολοκληρώνεις καν την πίστα.

Σε κάποια φάση βαρέθηκα να πατάω συνέχεια το restart για να περάσω μια απλή πίστα που χρειαζόταν μόνο ένα backflip και ένα 360º, αφού η παραμικρή ενέργεια σε λάθος χρόνο σε βγάζει εκτός συνέχειας. Το κακό, επίσης, είναι ότι το παιχνίδι από μόνο του δεν σε ενημερώνει αν πραγματοποιείς ενέργειες στο σωστό timing (π.χ. να υπήρχε κάποια ένδειξη ότι πρέπει σε εκείνη τη στιγμή να αφήσεις το πεντάλ) με αποτέλεσμα να ασχολείσαι περισσότερο με τη βασική επιβίωση παρά με την εκτέλεση των tricks.

Αν αφήσουμε στην άκρη το σύστημα gameplay —σε κάποιους μπορεί και να αρέσει αυτή η ιδιαίτερη ευαισθησία— το Pumped BMX Pro ακολουθεί τον συνηθισμένο δρόμο των παρόμοιων παιχνιδιών. Υπάρχει ένα career mode όπου καλείσαι να βγάλεις τις πίστες πιάνοντας έναν μινιμουμ βαθμολογίας και σε κάθε μία από αυτές σε περιμένουν νέες προκλήσεις από πλευράς των tricks που πρέπει να πετύχεις αν θέλεις να πάρεις κάτι παραπάνω από το χάλκινο μετάλλιο.

Επιλέγεις οδηγό, επιλέγεις ποδήλατο και όσο περνούν οι πίστες μαζεύεις πόντους για να ξεκλειδώσεις κάποιες ειδικές ενέργειες. Σε περίπτωση που καταφέρει κανείς να αντέξει αυτό το gameplay, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετές ώρες αν θέλει να το τερματίσει, διότι τον περιμένουν 720 challenges σε 6 διαφορετικούς κόσμους (σε αυτό το κομμάτι τα πήγαν καλά…). Από πλευράς γραφικών τα πράγματα είναι απλά και συμπαθητικά, ενώ ο ήχος επαναλαμβάνεται διαρκώς μέσα στις πίστες και αναλογιστείτε τι γίνεται όταν πατάς restart συνέχεια.

Από τη μία χαίρεσαι να βλέπεις τέτοιου είδους παιχνίδια με καλό βαθμό δυσκολίας, αλλά στο Pumped BMX Pro κάτι έχει πάει λάθος.Ίσως θα ήταν καλύτερο να έμενε η σειρά στις mobile εκδόσεις της.

Όσοι έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε θα το βρείτε στο Steam για Windows PC σε τιμή €14.99, την οποία βρίσκω υπερβολική.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon