Qi2: Το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης φέρνει την τεχνολογία MagSafe της Apple παντού

Ένα ένα τα προπύργια της Apple πέφτουν, καθώς μετά το ιστορικό νομοσχέδιο Digital Markets Act που θα εξαναγκάσει την εταιρεία να δεχθεί το sideloading εφαρμογών στις συσκευές iOS, αλλά και την υποχρεωτική χρήση υποδοχής USB-C, τώρα έρχεται το WPC (Wireless Power Consortium) να ανακοινώσει ένα νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης για συσκευές Android που βασίζεται στο…MagSafe της Apple.

Συγκεκριμένα, το WPC αποκάλυψε το πρότυπο Qi2, δηλαδή την δεύτερη έκδοση του προτύπου ασύρματης φόρτισης που θεωρητικά θα ενώσει όλα τα σχετικά πρότυπα κάτω από μία κοινή τεχνολογία. Σύμφωνα με το WPC, οι προδιαγραφές του Qi2 θα οριστικοποιηθούν αργότερα μέσα στο 2023, ενώ οι φορτιστές Qi2 και οι συμβατές συσκευές θα είναι έτοιμες για την περίοδο των εορτών της τρέχουσας χρονιάς (Νοέμβριος - Δεκέμβριος).

Το πρότυπο Qi2 είναι βασισμένο στην τεχνολογία MagSafe της Apple, η οποία περιλαμβάνει την χρήση μαγνητών που διασφαλίζουν πως τα πηνία φόρτισης παραμένουν πάντοτε σε άψογη στοίχιση ούτως ώστε η συσκευή να είναι σταθεροποιημένη για να μην διακόπτεται η διαδικασία ασύρματης φόρτισης και υπάρχει απώλεια ενέργειας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί, βέβαια, αν τα μελλοντικά Android smartphones θα υποστηρίζουν τους φορτιστές MagSafe, αλλά είναι εμφανής η προσπάθεια του WPC (και όχι μόνο) να καθιερωθεί ένα ενιαίο πρότυπο ασύρματης φόρτισης για όλες τις συσκευές.

[via]

Loading