Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αδυνατεί να πληρώσει $190 εκατ. πελατών του επειδή απεβίωσε ο ιδρυτής του

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων μοιάζει να έχει ατονήσει τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την μεγάλη πτώση του Bitcoin (παραμένει βέβαια κοντά στα €3000). Η σημερινή είδηση, ωστόσο, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για όσους έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα ή σκέφτονται να επενδύσουν σε αυτά.

Όπως αναφέρει το Coindesk, το καναδικό ανταλλακτήριο QuadrigaCX ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να εξαργυρώσει τα σχεδόν $190 εκατομμύρια των χρηστών του επειδή δεν έχει πρόσβαση στους κωδικούς για την αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απεβίωσε ξαφνικά ο 30χρονος ιδρυτής του, Gerald Cotten, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που γνώριζε τα passwords...

Σε ένορκη κατάθεση της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Nova Scotia στον Καναδά, η χήρα του Cotten, Jennifer Robertson, δήλωσε ότι η QuadrigaCX χρωστά περίπου $190 εκατομμύρια στους πελάτες της σε μορφή κρυπτονομισμάτων και μετρητών. Η εταιρεία, μάλιστα, κατέθεσε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της επειδή δεν έχει πρόσβαση στο cryptowallet της πέραν ενός πολύ μικρότερου λογαριασμού που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές.

Η κ. Robertson συμπλήρωσε ότι ο Cotten ήταν ο μοναδικός που είχε πρόσβαση στα κεφάλαια και τα κρυπτονομίσματα της εταιρείας. Τόνισε, επίσης, ότι έχει στην κατοχή της το laptop του Cotten και ότι προσπάθησε να το ξεκλειδώσει με τη βοήθεια εξειδικευμένου τεχνικού χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποιοι, πάντως, εκφράζουν τη γνώμη ότι πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, κατηγορώντας τον Cotten ότι μετέφερε αλλού τα κρυπτονομίσματα και τα κεφάλαια της εταιρείας, ενώ οι πιο ακραίοι ισχυρίζονται ότι ακόμη και ο θάνατος του είναι σκηνοθετημένος. Για το τελευταίο, η κ. Robertson παρουσίασε στο δικαστήριο πιστοποιητικό θανάτου.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Καναδά έχει επιβεβαιώσει πως όντως ένας Καναδός πολίτης πέθανε στην Ινδία, αλλά δεν παρέχει άλλες λεπτομέρειες για λόγους ιδιωτικότητας. Κρατήστε, επίσης, ότι η καναδική εμπορική τράπεζα "πάγωσε" τα κεφάλαια της QuadrigaCX αξίας $26 εκατ. τον Ιανουάριο του 2018 αφότου ανακάλυψε ατασθαλείες στη διαδικασία των πληρωμών.

Το ανταλλακτήριο έχει αποθηκευμένα περίπου 26500 bitcoin, 11000 bitcoin cash, 11000 bitcoin cash SV, 35000 bitcoin gold, 200000 litecoin και 430000 ether.

[via]

Loading