Qualcomm: Ζήτησε άδεια από τις ΗΠΑ για να προμηθεύσει με επεξεργαστές τη Huawei

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την παραδοχή του CEO της Huawei, κ. Richard Yu, ότι η σειρά Huawei Mate 40 θα είναι η τελευταία με δικό της επεξεργαστή Kirin, μια απόφαση που πάρθηκε λόγω των αξεπέραστων δυσκολίων στη συνέχιση της παραγωγής μετά το μπλοκάρισμα των ΗΠΑ στους κατασκευαστές chipsets.

Η πρώτη λογική επιλογή για την παροχή επεξεργαστών είναι η MediaTek, η οποία συνεργάζεται ήδη με τη θυγατρική Honor, και τώρα έρχονται πληροφορίες από τη Wall Street Journal που θέλουν την Qualcomm να έχει ζητήσει ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ με σκοπό να πουλήσει επεξεργαστές στης Huawei!

Η Qualcomm προτάσσει ως επιχείρημα για την αδειοδότηση το πρόβλημα που θα της επιφέρει μια ενδεχόμενη αποκλειστική προμήθεια επεξεργαστών (για τη Huawei) από τις MediaTek και Samsung. Μια τέτοια πιθανότητα θα ενισχύσει σημαντικά τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της στον χώρο του hardware και παράλληλα θα αφήσει πίσω τις ΗΠΑ στον αγώνα για την εποχή του 5G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Samsung και MediaTek αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα το ζήτημα, με τη δεύτερη να παραδέχεται, πάντως, ότι τα 5G chipsets την έχουν βοηθήσει σημαντικά να μεγαλώσει το μερίδιο της στην αγορά.

Λέτε να δούμε Huawei smartphones με επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon;

[via]

Loading