up_icon
Smartphones Technology Hardware realme

Realme 8: Η νέα σειρά θα έρθει με τον νέο αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL HM2

02 Μαρτίου 2021 Techgear Team

Realme 8: Η νέα σειρά θα έρθει με τον νέο αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL HM2

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, διοργάνωσε σήμερα το Online Camera Innovation Event, παρουσιάζοντας την πρώτη κάμερα 108MP στην επερχόμενη σειρά realme 8. Με ευκρινέστερη ποιότητα φωτογραφίας, δυνατότητα για βίντεο με εφέ time-lapse, ευρυγώνιους φακούς που μειώνουν την παραμόρφωση και νέα φίλτρα για πορτραίτα, η σειρά realme 8 είναι εδώ για να ηγηθεί των νέων και πιο εξελιγμένων τάσεων στη φωτογραφία.

realme-108mp-5.jpg

Το realme 8 Pro υιοθετεί τον τελευταίας γενιάς αισθητήρα Samsung 108MP HM2 στην κύρια κάμερά του, με 12000 x 9000 pixels και μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα 1 / 1,52 ". Το μεγαλύτερο μέγεθος των pixel εξασφαλίζει έτσι καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το HM2 υποστηρίζει επίσης την ένωση δεδομένων από 9 pixel σε 1, με αισθητήρες οθόνης ISOCELL Plus και Smart-ISO, που επιτρέπουν στα τηλέφωνα realme να βγάζουν ασύγκριτες λήψεις ακόμη και σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες.

realme-108mp-3.jpg

Η παρακάτω φωτογραφία 108MP όπως τραβήχτηκε από το realme 8 Pro δίνει μία συνολικά ισορροπημένη προβολή με ζωντανά χρώματα και ευκρινείς λεπτομέρειες τόσο στα φωτεινά όσο και στα σκοτεινά σημεία. Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ευδιάκριτες ακόμα και μετά από μεγάλη μεγέθυνση.

realme-108mp-4.jpg

Σε σύγκριση με τον προηγμένο αισθητήρα 108MP, το realme παρέχει πολλές ριζικές βελτιστοποιήσεις και συναρπαστικά χαρακτηριστικά.

Ζουμ με αισθητήρα, υψηλότερη ευκρίνεια

Το realme 8 Pro πέτυχε μεγαλύτερη ευκρίνεια στο ζουμ χάρη στη νέα τεχνολογία “Zoom In-sensor”.

Στην κάμερα του realme 8 Pro, η λειτουργία 3x ενεργοποιεί μία νέα δυνατότητα ζουμ, το “Zoom In-sensor”, έναν αισθητήρα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα 12 megapixel που αντιστοιχούν στο ζουμ για να δημιουργήσει μια εικόνα. Η διαδικασία απεικόνισης είναι ταχύτερη λόγω του μικρότερου μεγέθους της φωτογραφίας σε 12MP, επιτρέποντας στο realme 8 Pro να τραβήξει οκτώ φωτογραφίες 12MP στη σειρά και στη συνέχεια να τις εισαγάγει στον αλγόριθμο βελτίωσης ευκρίνειας, ώστε να δώσει ακόμη υψηλότερη ανάλυση εικόνας.

realme-108mp-10.jpg

Μετά από μια τέτοια επεξεργασία, μια φωτογραφία 3x από το realme 8 Pro είναι ακόμη καλύτερη από ορισμένους οπτικούς τηλεφακούς από άποψη ευκρίνειας.

Νέα λειτουργία Starry Mode με βίντεο σε time lapse λειτουργία

Στη νέα λειτουργία που επίσης συμπεριλαμβάνεται, εκείνη του Starry Mode, η realme παρουσίασε επίσης το πρώτο στον κόσμο βίντεο “Starry Time-lapse” σε συσκευή smartphone. Ένα τέτοιο «έναστρο» βίντεο με χρονική καθυστέρηση πραγματοποιείται συνήθως με τη λήψη πολλαπλών κλιπ μέσω επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών ενώ στη συνέχεια προκύπτει μία σύνθεση από τα κλιπ αυτά καθώς «συρράπτονται» από έναν υπολογιστή με ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Η ανάπτυξη ενός έναστρου βίντεο με χρονική καθυστέρηση θέτει σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την απόδοση που απαιτείται για την επεξεργασία της σύνθεσης όλων των φωτογραφιών που χρειάζονται για τη δημιουργία του.

realme-108mp-2.jpg

Η realme δημιούργησε αποκλειστικά για τα μοντέλα της έναν αλγόριθμο time-lapse βασισμένο σε φωτογραφίες έναστρου ουρανού. Θα χρειαστούν 480 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε 30 φωτογραφίες και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα βίντεο time-lapse του ενός δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι η λειτουργία time-lapse μπορεί να δείξει τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύμπαντα με 480 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Φωτογραφία κλίσης και ένας μικροσκοπικός κόσμος

Η φωτογραφία “Tilt-shift” επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ακριβών φακών tilt-shift, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μόνο ένα μέρος της φωτογραφίας να φαίνεται καθαρό και να κρατούν όλα τα άλλα μέρη εκτός εστίασης, δημιουργώντας την αίσθηση ενός λιλιπούτειου κόσμου. Παράλληλα χάρη στο νέο αλγόριθμο tilt-shift φωτογραφίας της realme, η σειρά realme 8 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με κλίση αλλά και 10 φορές πιο γρήγορα βίντεο με χρονική καθυστέρηση, παρουσιάζοντας τον κόσμο με έναν φανταστικά μοναδικό τρόπο. Το realme 8 Pro είναι επίσης το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει τη λειτουργία βίντεο time-lapse tilt-shift.

realme-108mp-8.jpg

Η realme παρέχει επιπλέον ορισμένες επιπρόσθετες επιλογές ρύθμισης στη λειτουργία αλλαγής κλίσης, όπως το σχήμα, η γωνία, η θέση αλλά και το εύρος του εφέ που θέτει κομμάτι της εικόνας εκτός εστίασης, ακόμη και ειδικό εφέ μετάβασης μεταξύ της περιοχής εκτός εστίασης και της «καθαρής» περιοχής στην εικόνα. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε και να προσαρμόσετε πανεύκολα το εφέ που ταιριάζει καλύτερα στο σκηνικό σας.

Με τα νέα φίλτρα πορτρέτου, τα πορτρέτα σας δε θα είναι ποτέ πια βαρετά

Τα περισσότερα smartphones σήμερα τραβούν κατακόρυφα στιγμιότυπα με τυπικό εφέ «θολώματος» του παρασκηνίου. Η realme, ως μάρκα τεχνολογίας αφοσιωμένη στις νέες τάσεις, προσέθεσε το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες πορτρέτου. Αυτή τη φορά στη σειρά realme 8, το realme παρέχει τρία εικονικά φίλτρα, το πορτρέτο “Neon”, το δυναμικό πορτρέτο “Bokeh” και το πορτρέτο με χρώμα όπως το επεξεργάζεται η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής, ώστε να κάνουν κάθε πορτρέτο πιο μοντέρνο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

realme-108mp-9.jpg

realme-108mp-6.jpg

realme-108mp-7.jpg

Εστιάζοντας στην κάμερα, μία νέα εποχή με νέα μοντέλα φθάνει

Ως μία σειρά αποτελούμενη από νέα μοντέλα-αστέρια που θα εμπλουτίσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο smartphone της realme, η σειρά 8 αναμένεται να επικεντρώνεται στις λειτουργίες κάμερας και στο μέλλον, φέρνοντας στους νέους χρήστες την πιο καινοτόμο τεχνολογία και τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά που η φωτογραφία μπορεί να έχει σήμερα, δημιουργώντας εξ ολοκλήρου νέες τάσεις στη φωτογραφία και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η κάμερα 108MP και οι νέες δυνατότητες φωτογραφίας θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην επερχόμενη σειρά realme 8, όσο για το πότε θα τη δούμε να έρχεται και στην Ελλάδα, μείνετε συντονισμένοι!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Redmi Note 12 Series: Λανσάρονται στην Ευρώπη, αυτές είναι οι τιμές όλων των μοντέλων

24 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η σειρά Redmi Note 12 μας είναι γνωστή από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και παρουσιάστηκε επίσημα για την αγορά της Κίνας. Μετά από αρκετούς μήνες ακολουθεί το λανσάρισμα των τριών από τα τέσσερα μοντέλα στην ...

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

24 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η HUAWEI δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου 2023 στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και smartwatches έως φορητούς ...

HUAWEI P60 Series: Επίσημα με πανίσχυρα specs και στόχο την κορυφή στη mobile Φωτογραφία

23 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Συνεχίζουμε από την εκδήλωση της HUAWEI με τη σειρά HUAWEI P60, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα που θα παρουσιαστούν ξανά επίσημα στην Ευρώπη στις 9 Μαΐου 2023 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο....

HUAWEI Mate X3: Διέρρευσαν σχεδόν όλα τα specs του νέου foldable

22 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για αύριο 23 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου και θα παρουσιαστούν επίσημα η σειρά HUAWEI P60, τα ακουστικά HUAWEI FreeBuds 5 και το νέο αναδιπλούμενο HUAWEI Mate X3 της εταιρείας,...

realme C55: Επίσημα το νέο entry-level με σύστημα τύπου Dynamic Island

21 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του στην Ινδονησία, το realme C55 έρχεται ξανά στο προσκήνιο από το παράρτημα της εταιρείας στην Ινδία και σιγά σιγά περιμένουμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες για το ...

OPPO Find X6 Series: Επίσημα με πανίσχυρα specs και υπόσχεση για μοναδικές δυνατότητες στη φωτογραφία

21 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η OPPO προχώρησε πριν από λίγο στα επίσημα αποκαλυπτήρια των νέων ναυαρχίδων της για το 2023, τα OPPO Find X6 και OPPO Find X6 Pro, ρίχνοντας το βάρος στο Pro μοντέλο στις δυνατότητες της κάμερας επενδύοντας ...

POCO X5 Pro Review: Μια καλή value-for-money πρόταση

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Από την πρώτη στιγμή που η Xiaomi λάνσαρε το brand POCO στην αγορά, ο σκοπός της ξεκάθαρος: να προσφέρει στους καταναλωτές όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της high-end κατηγορίας σε όσο το ...

Νέα στοιχεία για τα επερχόμενα Pixel Fold, Pixel 8 και Pixel 7a

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Συνεχίζονται οι διαρροές για νέες συσκευές Made by Google, με την ιστοσελίδα WinFuture να ισχυρίζεται ότι στο συνέδριο Google I/O 2023 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των Pixel Fold και Pixel 7a, ενώ η κυκλοφορία...

HUAWEI Mate X3: Επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου θα παρουσιαστούν η νέα σειρά HUAWEI P60 και το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας με ονομασία HUAWEI Mate X3. Μέχρι στιγμής ...

Samsung Galaxy A24: Όλα τα χαρακτηριστικά και για το entry-level μοντέλο

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Μόλις προχθές είχαμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια για τα Samsung Galaxy A34 και Galaxy A54, αλλά η φετινή οικογένεια Galaxy A θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα μοντέλα στο κοντινό μέλλον. Ένα από αυτά θα είναι ...

Loader
please wait
techgear_icon