up_icon
Smartphones Technology Hardware realme

Realme 8: Η νέα σειρά θα έρθει με τον νέο αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL HM2

02 Μαρτίου 2021 Techgear Team

Realme 8: Η νέα σειρά θα έρθει με τον νέο αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL HM2

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, διοργάνωσε σήμερα το Online Camera Innovation Event, παρουσιάζοντας την πρώτη κάμερα 108MP στην επερχόμενη σειρά realme 8. Με ευκρινέστερη ποιότητα φωτογραφίας, δυνατότητα για βίντεο με εφέ time-lapse, ευρυγώνιους φακούς που μειώνουν την παραμόρφωση και νέα φίλτρα για πορτραίτα, η σειρά realme 8 είναι εδώ για να ηγηθεί των νέων και πιο εξελιγμένων τάσεων στη φωτογραφία.

realme-108mp-5.jpg

Το realme 8 Pro υιοθετεί τον τελευταίας γενιάς αισθητήρα Samsung 108MP HM2 στην κύρια κάμερά του, με 12000 x 9000 pixels και μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα 1 / 1,52 ". Το μεγαλύτερο μέγεθος των pixel εξασφαλίζει έτσι καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το HM2 υποστηρίζει επίσης την ένωση δεδομένων από 9 pixel σε 1, με αισθητήρες οθόνης ISOCELL Plus και Smart-ISO, που επιτρέπουν στα τηλέφωνα realme να βγάζουν ασύγκριτες λήψεις ακόμη και σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες.

realme-108mp-3.jpg

Η παρακάτω φωτογραφία 108MP όπως τραβήχτηκε από το realme 8 Pro δίνει μία συνολικά ισορροπημένη προβολή με ζωντανά χρώματα και ευκρινείς λεπτομέρειες τόσο στα φωτεινά όσο και στα σκοτεινά σημεία. Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ευδιάκριτες ακόμα και μετά από μεγάλη μεγέθυνση.

realme-108mp-4.jpg

Σε σύγκριση με τον προηγμένο αισθητήρα 108MP, το realme παρέχει πολλές ριζικές βελτιστοποιήσεις και συναρπαστικά χαρακτηριστικά.

Ζουμ με αισθητήρα, υψηλότερη ευκρίνεια

Το realme 8 Pro πέτυχε μεγαλύτερη ευκρίνεια στο ζουμ χάρη στη νέα τεχνολογία “Zoom In-sensor”.

Στην κάμερα του realme 8 Pro, η λειτουργία 3x ενεργοποιεί μία νέα δυνατότητα ζουμ, το “Zoom In-sensor”, έναν αισθητήρα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα 12 megapixel που αντιστοιχούν στο ζουμ για να δημιουργήσει μια εικόνα. Η διαδικασία απεικόνισης είναι ταχύτερη λόγω του μικρότερου μεγέθους της φωτογραφίας σε 12MP, επιτρέποντας στο realme 8 Pro να τραβήξει οκτώ φωτογραφίες 12MP στη σειρά και στη συνέχεια να τις εισαγάγει στον αλγόριθμο βελτίωσης ευκρίνειας, ώστε να δώσει ακόμη υψηλότερη ανάλυση εικόνας.

realme-108mp-10.jpg

Μετά από μια τέτοια επεξεργασία, μια φωτογραφία 3x από το realme 8 Pro είναι ακόμη καλύτερη από ορισμένους οπτικούς τηλεφακούς από άποψη ευκρίνειας.

Νέα λειτουργία Starry Mode με βίντεο σε time lapse λειτουργία

Στη νέα λειτουργία που επίσης συμπεριλαμβάνεται, εκείνη του Starry Mode, η realme παρουσίασε επίσης το πρώτο στον κόσμο βίντεο “Starry Time-lapse” σε συσκευή smartphone. Ένα τέτοιο «έναστρο» βίντεο με χρονική καθυστέρηση πραγματοποιείται συνήθως με τη λήψη πολλαπλών κλιπ μέσω επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών ενώ στη συνέχεια προκύπτει μία σύνθεση από τα κλιπ αυτά καθώς «συρράπτονται» από έναν υπολογιστή με ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Η ανάπτυξη ενός έναστρου βίντεο με χρονική καθυστέρηση θέτει σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την απόδοση που απαιτείται για την επεξεργασία της σύνθεσης όλων των φωτογραφιών που χρειάζονται για τη δημιουργία του.

realme-108mp-2.jpg

Η realme δημιούργησε αποκλειστικά για τα μοντέλα της έναν αλγόριθμο time-lapse βασισμένο σε φωτογραφίες έναστρου ουρανού. Θα χρειαστούν 480 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε 30 φωτογραφίες και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα βίντεο time-lapse του ενός δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι η λειτουργία time-lapse μπορεί να δείξει τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύμπαντα με 480 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Φωτογραφία κλίσης και ένας μικροσκοπικός κόσμος

Η φωτογραφία “Tilt-shift” επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ακριβών φακών tilt-shift, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μόνο ένα μέρος της φωτογραφίας να φαίνεται καθαρό και να κρατούν όλα τα άλλα μέρη εκτός εστίασης, δημιουργώντας την αίσθηση ενός λιλιπούτειου κόσμου. Παράλληλα χάρη στο νέο αλγόριθμο tilt-shift φωτογραφίας της realme, η σειρά realme 8 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με κλίση αλλά και 10 φορές πιο γρήγορα βίντεο με χρονική καθυστέρηση, παρουσιάζοντας τον κόσμο με έναν φανταστικά μοναδικό τρόπο. Το realme 8 Pro είναι επίσης το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει τη λειτουργία βίντεο time-lapse tilt-shift.

realme-108mp-8.jpg

Η realme παρέχει επιπλέον ορισμένες επιπρόσθετες επιλογές ρύθμισης στη λειτουργία αλλαγής κλίσης, όπως το σχήμα, η γωνία, η θέση αλλά και το εύρος του εφέ που θέτει κομμάτι της εικόνας εκτός εστίασης, ακόμη και ειδικό εφέ μετάβασης μεταξύ της περιοχής εκτός εστίασης και της «καθαρής» περιοχής στην εικόνα. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε και να προσαρμόσετε πανεύκολα το εφέ που ταιριάζει καλύτερα στο σκηνικό σας.

Με τα νέα φίλτρα πορτρέτου, τα πορτρέτα σας δε θα είναι ποτέ πια βαρετά

Τα περισσότερα smartphones σήμερα τραβούν κατακόρυφα στιγμιότυπα με τυπικό εφέ «θολώματος» του παρασκηνίου. Η realme, ως μάρκα τεχνολογίας αφοσιωμένη στις νέες τάσεις, προσέθεσε το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες πορτρέτου. Αυτή τη φορά στη σειρά realme 8, το realme παρέχει τρία εικονικά φίλτρα, το πορτρέτο “Neon”, το δυναμικό πορτρέτο “Bokeh” και το πορτρέτο με χρώμα όπως το επεξεργάζεται η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής, ώστε να κάνουν κάθε πορτρέτο πιο μοντέρνο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

realme-108mp-9.jpg

realme-108mp-6.jpg

realme-108mp-7.jpg

Εστιάζοντας στην κάμερα, μία νέα εποχή με νέα μοντέλα φθάνει

Ως μία σειρά αποτελούμενη από νέα μοντέλα-αστέρια που θα εμπλουτίσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο smartphone της realme, η σειρά 8 αναμένεται να επικεντρώνεται στις λειτουργίες κάμερας και στο μέλλον, φέρνοντας στους νέους χρήστες την πιο καινοτόμο τεχνολογία και τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά που η φωτογραφία μπορεί να έχει σήμερα, δημιουργώντας εξ ολοκλήρου νέες τάσεις στη φωτογραφία και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η κάμερα 108MP και οι νέες δυνατότητες φωτογραφίας θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην επερχόμενη σειρά realme 8, όσο για το πότε θα τη δούμε να έρχεται και στην Ελλάδα, μείνετε συντονισμένοι!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Xiaomi 12S και Xiaomi 12S Pro: Επίσημα με Snapdragon 8+ Gen1 και κάμερες Leica

04 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Xiaomi παρουσίασε επίσημα πριν από λίγο στην Κίνα τα Xiaomi 12S και Xiaomi 12S Pro, τις νέες ναυαρχίδες της που μοιάζουν αρκετά στο θέμα της εμφάνισης με τα αντίστοιχα μοντέλα της ...

HUAWEI nova 10 και nova 10 Pro: Επίσημα με οθόνες OLED 120Hz, selfie κάμερα 60MP και πανέμορφο design

04 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Η HUAWEI παρουσίασε επίσημα πριν από λίγο στην Κίνα τα νέα HUAWEI nova 10 και HUAWEI nova 10 Pro, δύο upper mid-range smartphones που ξεχωρίζουν για τον πανέμορφο σχεδιασμό, την εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά ...

OPPO: Επίσημο ντεμπούτο στην Ελλάδα με τα Find X5 Pro, Reno7 Lite 5G και A96

01 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά ανακοινώνει η OPPO, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των «έξυπνων» συσκευών τεχνολογίας, έχοντας ως στόχο να εξελιχθεί σε ένα εκ των κορυφαίων brands ...

Nothing phone (1): Επιβεβαιώθηκε ο mid-range επεξεργαστής

30 Ιουνίου 2022 Christos Elpidis

Συνεχίζονται τα επίσημα teasers της Nothing για το πρώτο smartphone της, με τον CEO της εταιρείας, Carl Pei, να επιβεβαιώνει τις φήμες για τον επεξεργαστή του Nothing phone (1), το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα...

Samsung Galaxy XCover6 Pro: Το νέο υπερανθεκτικό smartphone της εταιρείας

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το νέο Samsung Galaxy XCover6 Pro, ένα smartphone ειδικά σχεδιασμένο για χρήση από επιχειρήσεις, με δυναμική ισχύ για την κάλυψη των πιο απαιτητικών αναγκών στις εταιρείες σήμερα. Το ...

Xiaomi 12S Ultra: Με αισθητήρα Sony IMX989 μεγέθους 1’’ το κορυφαίο μοντέλο της σειράς

29 Ιουνίου 2022 Christos Elpidis

Η Xiaomi μας έχει ενημερώσει από εχτές για το λανσάρισμα της σειράς Xiaomi 12S στις 4 Ιουλίου 2022, ενώ σήμερα αποκαλύπτει το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του μοντέλου που θα θέσει νέους κανόνες στη mobile ...

HTC Desire 22 Pro: Επίσημα με mid-range χαρακτηριστικά και πρόσβαση στο Viverse

28 Ιουνίου 2022 Christos Elpidis

Η HTC μπορεί να έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από την αγορά των smartphones, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει παρατήσει τελείως την συγκεκριμένη κατηγορία. Η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ...

Xiaomi 12S: Επίσημη παρουσίαση της σειράς στις 4 Ιουλίου 2022

28 Ιουνίου 2022 Christos Elpidis

Πλησιάζει η ώρα για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της σειράς Xiaomi 12S, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα: Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro και Xiaomi 12S Ultra. Θα είναι τα πρώτα smartphones της εταιρείας με κάμερες ...

HUAWEI nova Y70 και nova Y90 οι νέες entry-level προτάσεις της εταιρείας

26 Ιουνίου 2022 Christos Elpidis

Εκτός από τα νέα HUAWEI MateBook D 16 και MateBook 16s, η HUAWEI αποκάλυψε δύο νέα entry-level smartphones στην παγκόσμια παρουσίαση της στην Κωνσταντινούπολη, με τα HUAWEI nova Y70 και nova Y90 να ...

HUAWEI: Παρουσίασε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

23 Ιουνίου 2022 Techgear Team

Μια ποικιλία νέων προϊόντων με καινοτομίες και τεχνολογία αιχμής, παρουσίασε η Huawei στις 23 Ιουνίου 2022, σε ειδική φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν το νέο ...

Loader
techgear_icon