realme 8 Review: Με τόλμη και στη value-for-money κατηγορία

Με το realme 8 Pro να έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Ελληνική αγορά σε εξαιρετική τιμή, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και το βασικό μοντέλο της νέας σειράς που παρουσίασε η ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία πριν από μερικές ημέρες. Ο λόγος για το realme 8, το νέο value-for-money smartphone που δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Pro και έχει να προσφέρει πολλά στον χρήστη χωρίς να του αδειάζει το πορτοφόλι.

realme-8-techgear-review-8.jpg

realme 8 / Σχεδιασμός - Κατασκευή

Με την πρώτη επαφή αντιλαμβάνεσαι άμεσα ότι η realme είχε βάλει στόχο να κατασκευάσει ένα λεπτό και ελαφρύ smartphone, κάτι που το καταφέρνει άψογα κατεβάζοντας το πάχος στα 7.99mm και το βάρος στα 177gr. Ο μοντέρνος Infinite Bold σχεδιασμός του προσφέρει ένα φουτουριστικό στυλ, καθώς το πίσω μέρος χωρίζεται στα 2/3 περίπου για να αντανακλά διαφορετικά το φως, ενώ στο 1/3 προς τα δεξιά αναφέρει και πάλι το motto της σειράς “Dare to Leap”. Η συνολική αίσθηση στο χέρι είναι άνετη διότι η κατανομή του βάρους έχει γίνει ομοιόμορφα προκειμένου να είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και στιβαρό στο κράτημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κρύβει μέσα του μια αρκετά μεγάλη μπαταρία.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει φυσικά το camera module με τους τέσσερις αισθητήρες κάμερας και το LED flash. Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν το power και τα volume buttons, στην αριστερή πλευρά η υποδοχή για κάρτες SIM/microSD και στο κάτω μέρος το ηχείο, η υποδοχή USB Type-C και η υποδοχή 3.5mm για να συνδέσεις ακουστικά.

realme-8-techgear-review-7.jpg

realme 8 / Οθόνη

Η realme τοποθετεί για πρώτη φορά σε μη “Pro” μοντέλο της οθόνη Super AMOLED και μάλιστα 6.4’’ με ανάλυση FHD+, επομένως, ο χρήστης απολαμβάνει όλα τα προτερήματα αυτής της τεχνολογίας σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι συνηθίζεται. Καταπληκτική απόδοση των χρωμάτων, πραγματικά μαύρα, πολύ υψηλή φωτεινότητα και εξαιρετική ευκρίνεια στο φως της ημέρας, είναι χαρακτηριστικά που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή.

Να σημειώσουμε ότι η οθόνη του realme 8 υποστηρίζει λειτουργίες Always-On-Display και μέσα από το λογισμικό της συσκευής μπορείς να επιλέξεις την ένταση των χρωμάτων με βάση τα δικά σου γούστα, ενώ δεν λείπει ούτε το mode προστασίας των ματιών από την μπλε ακτινοβολία για ξεκούραστη εμπειρία χρήσης σε σκοτεινό περιβάλλον. Επίσης, υποστηρίζει απόκριση στην αφή σε ρυθμό 180Hz για να μη μένεις πίσω στα games.

Καταλαμβάνοντας σχεδόν το 91% της πρόσοψης, η οθόνη του realme 8 σου προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης για την παρακολούθηση ταινιών και videos, όπως και πολύωρο gaming.

realme-8-techgear-review-5.jpg

realme 8 / Hardware - Απόδοση

Οι αναφορές που κάνουμε στο gaming δεν είναι τυχαίες. Στην καρδιά του realme 8 βρίσκεται ο πρώτος gaming επεξεργαστής της MediaTek, ο Helio G95, που έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αποδίδει εξαιρετικά στα mobile games χωρίς να ζορίζεται η συσκευή και, το κυριότερο, χωρίς να υπερθερμαίνεται. Σε αυτό βοηθά και το νέο προηγμένο σύστημα ψύξης υγρού χαλκού που ενσωμάτωσε η εταιρεία στη συσκευή.

Όπως και στην έκδοση Pro, έτσι και στο realme 8 προσφέρεται η δυνατότητα βιομετρικού ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου από την εμπρόσθια κάμερα ή μέσω του in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αμφότερες οι μέθοδοι λειτουργούν ταχύτατα και αξιόπιστα, αλλά προφανώς η αναγνώριση προσώπου δεν μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα στον τομέα της αυτονομίας, μιας και το realme 8 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh που όπως είδαμε μπόρεσε να χωρέσει μέσα σε μια κατασκευή πάχους μόλις 7.9mm. Ακόμα και με βαριά χρήση σου βγάζει με άνεση την ημέρα και σαφέστατα οι πιο συντηρητικοί μπορεί να φτάσουν ακόμα και στις 2 ημέρες με μία φόρτιση. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται φορτιστής Dart Charge ισχύος 30W που γεμίζει τη μπαταρία στο 50% μέσα σε 26 λεπτά.

realme-8-techgear-review-4.jpg

realme 8 / Λογισμικό realme UI 2.0

Το realme 8 κυκλοφορεί και αυτό με προεγκατεστημένη τη νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης realme UI 2.0. Η τελευταία βασίζεται στην πιο πρόσφατη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της Google (Android 11) και μένει πιστή στη φιλοσοφία της εταιρείας για ένα καθαρό, ταχύτατο και εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο περιβάλλον (περισσότερες από 100 επιλογές διαμόρφωσης) για να το φέρει ο χρήστης στα δικά του γούστα.

Πέρα από την πληθώρα των λειτουργιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα και την κοινωνικοποίηση (π.χ. dark mode, Dual Mode Music, Sidebar), το realme UI 2.0 ενσωματώνει νέα εργαλεία για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του χρήστη που ενεργοποιούνται στο background για να προστατεύσουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από εξωτερικές κακόβουλες ενέργειες, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον χρήστη από ενδεχόμενες δικές του απερισκεψίες (π.χ. έλεγχος και μπλοκάρισμα κακόβουλων ιστοσελίδων).

Εξάλλου, το realme UI 2.0 είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει συνολικά 45% καλύτερη απόδοση, 32% μεγαλύτερη ταχύτητα (π.χ. εκκίνηση εφαρμογών, μεταβάσεις από τη μία στην άλλη) και 17% σταθερότερο ρυθμό rendering σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

realme-8-techgear-review-1.jpg

realme 8 / Κάμερες

Η επιτυχημένη συνταγή με την τοποθέτηση τεσσάρων αισθητήρων στην πίσω κάμερα συνεχίζεται και στο realme 8, αλλά αυτή τη φορά ενισχύεται με πολύ αξιόλογες λειτουργίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου και να ξεχωρίσεις.

Ο κύριος αισθητήρας 64MP f/1.79 διαθέτει μεγάλο μέγεθος και υποστηρίζει την τεχνολογία Quad Bayer με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο φως. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις λήψεις, καθαρότερες φωτογραφίες και λιγότερο θόρυβο στις νυχτερινές λήψεις. Με την κύρια κάμερα απολαμβάνεις έντονα χρώματα, ταχύτατη αυτόματη εστίαση και άρτια απόδοση του δυναμικού εύρους σε πολύ υψηλά επίπεδα ακρίβειας.

Ο δεύτερος αισθητήρας 8MP f/2.25 με υπερευρυγώνιο φακό 119° σου λύνει τα χέρια για να επιτυγχάνεις εντυπωσιακές λήψεις τοπίων, αλλά και να χωράς στο κάδρο όλη την παρέα χωρίς να πηγαίνεις βήματα πίσω. Κρατήστε ότι υποστηρίζει και το Night mode για να φωτίσεις ακόμη περισσότερο τη λήψη σου με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η τετράδα συμπληρώνεται με τους δύο αισθητήρες 2MP, ένας για macro λήψεις από απόσταση μόλις 4cm και ένας μονόχρωμος για λήψη περισσότερης πληροφορίας που βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας με σκοπό να προσδώσει μεγαλύτερη φυσικότητα στα πορτραίτα και όχι μόνο.

Στις αξιοσημείωτες νέες λειτουργίες ξεχωρίζει το Tilt-shift mode που επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει το σχήμα, τη γωνία, τη θέση και το μέγεθος του bokeh effect για να μετατρέπει τον κόσμο του σε μια μινιατούρα. Εξίσου πολύ ενδιαφέρον το Starry mode 2ης γενιάς που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις λήψεις του έναστρου ουρανού, αρκεί να έχεις υπομονή και σταθεροποιημένο το realme 8. Για τους επίδοξους vloggers, το Dual-view Video mode θα τους λύσει τα χέρια ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και τη selfie κάμερα! 

realme 8 / Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το realme 8 είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία σε τιμές και θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου 2021. Η τιμή για όσους το προπαραγγείλουν ορίστηκε στα €199 (έκδοση 4GB + 64GB) και στα €219 (έκδοση 6GB + 128GB), ενώ από τις 20 Απριλίου οι τιμές θα διαμορφωθούν στα €219 και €239 αντίστοιχα.

realme 8 / Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Οθόνη 6.4’’ Super AMOLED FHD+ (2400 x 1080, 1000nits φωτεινότητα, 60Hz)
  • Επεξεργαστής octa-core MediaTek Helio G95
  • Μνήμη RAM 4GB/6GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 64GB/128GB UFS 2.1 (επέκταση με microSD)
  • Τετραπλή κάμερα 64MP f/1.79 PDAF + 8MP f/2.25 ultrawide 119º + 2MP f/2.4 macro + 2MP f/2.4 depth
  • Εμπρόσθια κάμερα 16MP f/2.45
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • dualSIM
  • Ήχος Hi-Res Audio
  • WiFi 5, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, 4G
  • Λειτουργικό σύστημα Android 11 με realme UI 2.0
  • Μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 30W
  • Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm headphone
  • Διαστάσεις 160.6 x 73.9 x 7.99mm
  • Βάρος 177gr

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Photo Gallery

Loading