ReDigi, το πρώτο online κατάστημα για μεταπώληση ψηφιακής μουσικής!

Η αγορά των ψηφιακών τραγουδιών ανθίζει τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ευκολίας στο κατέβασμα και του χαμηλού κόστους, αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε τραγούδι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ολόκληρο το album (iTunes, Amazon κλπ.).

ReDigi

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια υπηρεσία ή online κατάστημα που να δέχεται "μεταχειρισμένα" ψηφιακά τραγούδια, στη λογική των second-hand καταστημάτων όπου τις προηγούμενες δεκαετίες μπορούσες να βρεις CDs, βινύλια, κασσέτες κλπ. Αυτό έρχεται να αλλάξει με την ReDigi!

Πρόκειται για το πρώτο online κατάστημα για μεταχειρισμένα ψηφιακά τραγούδια, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να μεταπωλούντα μουσικά αρχεία που έχουν αγοράσει νόμιμα, ή αντίστοιχα να αγοράζουν από άλλους χρήστες, με πλαφόν τιμής αυτό που έχει οριστεί στο iTunes!

Οι δημιουργοί του ReDigi είναι βέβαιοι ότι το πρωτοποριακό αυτό κατάστημα θα λύσει αρκετά από τα προβλήματα μεταξύ καταναλωτών και μουσικής βιομηχανίας (καλλιτέχνες, εταιρίες), καθώς η δεύτερη θα αποζημιώνεται από τα κέρδη που θα προκύπτουν από την επαναπώληση της μουσικής.

ReDigi Site

Η λειτουργία είναι αρκετά απλή: Η ReDigi επιβεβαιώνει ότι τα τραγούδια του χρήστη έχουν αγοραστεί νόμιμα, και στη συνέχεια τον μεταφέρει στην οθόνη ReDigi Music Manager. Ο χρήστης σέρνει (με drag and drop) τα τραγούδια που επιθυμεί επάνω στο εικονίδιο της ReDigi και τα προσθέτει στη βάση δεδομένων του καταστήματος όπου ο καθένας μπορεί να τα προμηθευτεί σε μια ανώτατη τιμή. Αφού συμβεί αυτό, ο πωλητής μεταφέρει την ιδιοκτησία των αρχείων και δεν έχει πλέον πρόσβαση στα αρχεία που έχει πουλήσει.

Εδώ να σημειωθεί ότι η ReDigi αποζημιώνει τον χρήστη για κάθε upload που κάνει, ανεξάρτητα εάν πουληθούν τα τραγούδια του ή όχι, με κουπόνια που μπορεί να εξαργυρώσει στην ιστοσελίδα για να αγοράσει άλλα τραγούδια. Ακόμη, προσφέρει αποθηκευτικό χώρο σε cloud server για τα αγορασμένα tracks, ενώ περιλαμβάνεται ενσωματωμένος player για αναζήτηση και προεπισκόπηση πριν την αγορά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 11 εκατομμύρια τραγούδια μέσα στη βάση δεδομένων της ReDigi, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς όσο έρχονται νέοι χρήστες.

Η εταιρία δηλώνει ότι έχει τα εργαλεία για να εξακριβώνει τη γνησιότητα των μεταχειρισμένων τραγουδιών, καθώς είναι σίγουρο ότι αρκετοί θα προσπαθήσουν να πουλήσουν πειρατικά κομμάτια για να βγάλουν κέρδος....


ReDigi - Used Digital Music Store (HD) by TechGear

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

 

 

 

Loading